Μυτιλήνη: Υπεξαίρεσαν πάνω από 500.000 ευρώ - Κυκλοφορούν ελεύθερες!

18 Μαΐου, 2013


Ασφαλώς και πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι...εκτός κριτικής όταν μερικές φορές οι αποφάσεις της δημιουργούν πολλά ερωτηματικά στην κοινή γνώμη.

Δύο χθεσινές αποφάσεις του Τριμελούς Κακουργιοδικείου στη Μυτιλήνη προκάλεσαν πολλές συζητήσεις στους νομικούς κύκλους και αν μη τι άλλο θα προκαλέσουν σχόλια και στην κοινή γνώμη. Δύο αποφάσεις που με το τρόπο τους προκαλούν την κοινή γνώμη.

Χθες εκδικάστηκαν δύο υποθέσεις υπεξαίρεσης ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ. Καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 9 έως 12 χρόνια με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (δηλαδή όσο διαρκεί η προθεσμία της έφεσης δεν μπορεί να εκτελεστεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου) με αποτέλεσμα οι δύο γυναίκες να κυκλοφορούν ελεύθερες.

Μουσείο Τεριάντ
Στην πρώτη περίπτωση υπάλληλος του Μουσείου Τεριάντ Μυτιλήνης υπεξαίρεσε ασφαλιστικές εισφορές 250.000 ευρώ. Η υπάλληλος στην απολογία της τόνισε ότι πήρε τα χρήματα επειδή είχε ανάγκη! Τελικά η υπάλληλος επέστρεψε ένα τμήμα των χρημάτων . Το δικαστήριο την καταδίκασε για πλαστογραφία, υπεξαίρεση και απιστία στη υπηρεσία σε 9 χρόνια και 2 μήνες φυλακή.

Νοσοκομείο Μυτιλήνης
Περισσότερο περίπλοκη είναι η περίπτωση της υπεξαίρεσης ασφαλιστικών εισφορών αξίας 290.000 στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η υπάλληλος υποστήριξε ότι έκανε την υπεξαίρεση για να καλύψει άλλη συνάδελφός της που είχε κάνει υπεξαίρεση το 1998! Η συνάδελφός της και η τότε Διοίκηση του Νοσοκομείου αρνήθηκαν ότι υπήρχε έλλειμμα στα ταμεία το 1998! Τελικά το δικαστήριο την καταδίκασε σε 12 χρόνια φυλακή με περιοριστικούς όρους.

Τα συμπεράσματα δικά σας…
lesvosnews.net
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/05/500000.html