πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Τρεις νέες αυτοκτονίες εργαζομένων σε εργοστάσιο της Foxconn :

Τρεις νέες αυτοκτονίες εργαζομένων σε εργοστάσιο της Foxconn

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013


Τρεις εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της εταιρείας Foxconn στην Κίνα έβαλαν τέλος στη ζωή τους μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες πηδώντας στο κενό, σύμφωνα με... το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι τρεις αυτόχειρες απασχολούνταν στο ίδιο εργοστάσιο της πρώτης στον κόσμο ταϊβανέζικης εταιρείας εξαρτημάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο Ζενγκζού, στο κέντρο της χώρας.

Ο πρώτος, ένας άνδρας 24 ετών, πήδηξε από το παράθυρο του κοιτώνα του στις 24 Απριλίου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα μια 23χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της αφού πήδηξε από τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας της, μετέδωσε το πρακτορείο.

Την περασμένη Τρίτη, ένας άνδρας περίπου 30 ετών έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τη σκεπή του 5ου ορόφου ενός κτηρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Οι αιτίες αυτών των αυτοκτονιών δεν είναι σαφείς», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Κινεζικό Παρατηρητήριο Εργασίας, μια οργάνωση η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Όπως εκτιμά η ΜΚΟ, οι αυτοκτονίες ενδέχεται να συνδέονται με μια πολιτική, «βάσει της οποίας οι εργάτες απειλούνται με απόλυση αν μιλούν για το χώρο εργασίας τους».

Η Foxconn παρακολουθείται στενά από τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έπειτα από ένα κύμα αυτοκτονιών (τουλάχιστον 13) που σημειώθηκε το 2010 στα κινεζικά εργοστάσιά της και οφειλόταν, σύμφωνα με ακτιβιστές, στις σκληρές συνθήκες δουλειάς.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/05/foxconn.html