πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί για μεγάλους οφειλέτες - Στο στόχαστρο όσοι χρωστούν στο Δημόσιο πάνω απο 1,5 εκ. ευρώ :

Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί για μεγάλους οφειλέτες - Στο στόχαστρο όσοι χρωστούν στο Δημόσιο πάνω απο 1,5 εκ. ευρώ

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013


- Πρόκειται για 4.000 φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με τον γ.γ. εσόδων
- Οι συνολικές τους οφειλές προς το Δημόσιο φτάνουν τα 10 δισ. Ευρώ
- Στο σφυρί βίλα πολύ γνωστού επιχειρηματία
- Μέσα στον Ιούλιο οι πρώτοι πλειστηριασμοί

Τις διατάξεις για πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου ενεργοποιεί  το υπ. Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γ.γ δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, στο στόχαστρο για άμεση διενέργεια πλειστηριασμών βρίσκονται 4.000 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στην εφορία πάνω από 1,5 εκ ευρώ και συνολικά τα χρέη τους στο Δημόσιο αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ανάμεσα στα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί είναι και η βίλα πασίγνωστου επιχειρηματία, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στη φυλακή για χρέη.

Μέσα στον Ιούλιο θα προχωρήσει, μετά από εντολή του κ. Θεοχάρη, ο πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων 6 μεγάλων οφειλετών οι οποίοι χρωστούν συνολικά 95 εκ. ευρω.

Το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα βγούν σε πλειστηριασμό κι άλλα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών, όπως τετραώροφα κτίσματα στη Γλυφάδα, υπογεια πάρκινγκ, συγκροτήματα γραφείων και οικόπεδα στη Βούλα.

Σύμφωνα με το υπ οικονομικών, οι 4.000 οφειλέτες τα προηγούμενα χρόνια δεν πλήρωναν φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ ενώ ταυτόχρονα αγόραζαν ακίνητα εκατομμυρίων ευρώ...