πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Ξέφραγο αμπέλι το Δημόσιο! Ο Μιχελάκης στέλνει στο πειθαρχικό 6 δημοσίους υπαλλήλους - Ο ένας είχε να πατήσει στη δουλειά 2 χρόνια :

Ξέφραγο αμπέλι το Δημόσιο! Ο Μιχελάκης στέλνει στο πειθαρχικό 6 δημοσίους υπαλλήλους - Ο ένας είχε να πατήσει στη δουλειά 2 χρόνια

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013


- Μία υπάλληλος του Δημοσίου διετέλεσε και πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, κάτι που απαγορεύεται
- Άλλος υπάλληλος είχε να πατήσει στο γραφείο του για διάστημα δύο μηνών
- Υπάλληλος τον Νοέμβριο του 2012 είχε λείψει αδικαιολόγητα για περίπου 10 ώρες
- Και οι 6 υπάλληλοι εργάζονται στο υπουργείο Εσωτερικών

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών παραπέμπει ο Γιάννης Μιχελάκης έξι υπαλλήλους, για αδικαιολόγητη, μακρά απουσία από την εργασία τους και καλεί σε απολογία τρεις ακόμη υπαλλήλους για πειθαρχικές παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα.

Οι υπάλληλοι φαίνεται ότι μπαινόβγαιναν ό,τι ώρα ήθελαν στη δουλειά, ενώ άλλοι είχαν να πατήσουν για... μήνες.
Μια υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία, καθώς απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων της για περισσότερα από δυο χρόνια! Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2013. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η υπάλληλος, κατά το διάστημα της απουσίας της, διετέλεσε για ορισμένο χρόνο πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, παρότι αυτό δεν επιτρέπεται για δημόσιο υπάλληλο.

Άλλος υπάλληλος αναφέρεται ότι απείχε από τα καθήκοντά του για επτά μήνες, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, για έξι μήνες, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2011.

Άλλος υπάλληλος απουσίαζει αδικαιολόγητα δυο μήνες, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011, κάτι που έκανε και ένας άλλος υπάλληλος για 42 ημέρες, από 1η Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, τον Οκτώβριο του 2012.

Δύο υπάλληλοι αναφέρεται ότι δεν συμπλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας για επτά μήνες, από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο του 2013.

Σε απολογία καλούνται δυο υπάλληλοι που βρέθηκε, δειγματοληπτικά τον Νοέμβριο 2012, να αποκλίνουν από την τήρηση του εργασιακού τους χρόνου από οκτώ έως δέκα ώρες, εκείνο τον μήνα. Επίσης, ένας άλλος υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία, καθώς παρέλειψε να ελέγξει την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων, που δεν τηρούσαν το ωράριό τους, και δεν ειδοποίησε τον αρμόδιο εκκαθαριστή προκειμένου να προβεί στην έκδοση της σχετικής πράξης για την αναλογική περικοπή μισθοδοσίας σε βάρος των ίδιων υπαλλήλων.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=221740&catid=3