πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Ήπειρος: Αυτοψία στο κρησφύγετο του Ιλίρ Κούπα - Μαγείρεψε και εξαφανίστηκε! :

Ήπειρος: Αυτοψία στο κρησφύγετο του Ιλίρ Κούπα - Μαγείρεψε και εξαφανίστηκε!

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013


Οι αστυνομικοί βρήκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα των δραπετών  σε δύο σπίτια σεΖάλλογο και Πολύδροσο...

Ένα άλλο δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο ταυτοποιήθηκε σε σπίτι στο χωριό Πολύδροσο Θεσπρωτίας και ανήκει στον Ιλίρ Κούπα - τον κακοποιό που κατάφερε να διαφύγει μετά τη συμπλοκή στη Βροσίνα -, εστιάζει τις έρευνες στην περιοχή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το αποτύπωμα του Ι. Κούπα βρέθηκε στο ψυγείο και σε άλλα σκεύη που υπήρχαν στην κουζίνα του σπιτιού.
Ο δραπέτης έφαγε και κατάφερε να ''ξεγλιστρήσει''
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι πως σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Ιλίρ Κούπα, έμεινε στο σπίτι που θα δείτε στο επόμενο βίντεο, το βράδυ της Τρίτης (23-07-2013). Ο δραπέτης παραβίασε την εξώπορτα και πήγε να σηκώσει τον διακόπτη του ρεύματος. Στην κουζίνα υπάρχουν διάσπαρτα μακαρόνια και ένα μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποίησε. Επιπλέον οι αστυνομικοί βρήκαν μία κόλλα, την οποία πιθανότατα χρησιμοποίησε ο δραπέτης για να επισκευάσει τον εξοπλισμό του.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής του Ζαλόγγου λένε ότι ο Ιλίρ Κούπα γνωρίζει την περιοχή, καθώς -όπως υποστηρίζουν- παλαιότερα είχε δουλέψει εκεί για 3 χρόνια ως βοσκός.
Το Πολύδροσο Θεσπρωτίας που κρυβόταν ο Ιλίρ Κούπα
Το Πολύδροσο Θεσπρωτίας που κρυβόταν ο Ιλίρ Κούπα

Εν τω μεταξύ η ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν σε ακόμη ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Άνω Ζάλογγο, υποδεικνύει τους κακοποιούς Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Όπως όλα δείχνουν το εγκαταλειμμένο σπίτι, ήταν κρησφύγετο των δραπετών έως τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν επιχείρησαν να διαφύγουν προς την Αλβανία και έπεσαν σε ενέδρα ανδρών της ΕΚΑΜ, με τους οποίους συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μ. Κόλα.

Δορυφορική λήψη της περιοχής που βρέθηκε το κρησφύγετο των Κόλα και Κούπα
Δορυφορική λήψη της περιοχής που βρέθηκε το κρησφύγετο των Κόλα και Κούπα

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν αδύνατη τη διαφυγή του Κούπα, αλλά εκτιμούν ότι ο δραπέτης είναι πολύ πιθανό να κινηθεί για νέο κρησφύτερο. 

Εξαντλημένος αλλά οπλισμένος ο Ιλίρ Κούπα
Γι΄αυτό στην αστυνομία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο κινητό του Κόλα, που βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι κλήσεις και οι συνομιλίες του νεκρού δραπέτη είναι πολύ πιθανό να ''δείξουν'' τα κρησφύγετά τους στην περιοχή - εκτός από αυτά που βρέθηκαν - αλλά και τους συνεργούς των δραπετών όλες αυτές τις μέρες. Όλα αυτά την ώρα που το λιμενικό συνδράμει στις έρευνες με βατραχανθρώπους και ελικόπτερο, «χτενίζοντας» την περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.