Ρόδος: Φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη φωτιά - Σε πλήρη εξέλιξη ο ''πύρινος εφιάλτης'' στο νησί!

28 Ιουλίου, 2013

Σε πλήρη εξέλιξη ο πύρινος εφιάλτης στην Ρόδο, απειλεί σπίτια και αποτεφρώνει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης...

Την ώρα που η φωτιά συνεχίζει να καίει τα πάντα - σε μια ακτίνα 30 χιλιομέτρων σύμφωνα με την πυροσβεστική - χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης γίνονται στάχτη, ενώ όλο και περισσότερα σπίτια απειλούνται από τον πύρινο εφιάλτη. Στο διαδίκτυο έρχονται στο φως συγκλονιστικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο...



Το μεσημέρι μια αναζωπύρωση της πυρκαγιάς και οι δυνατοί άνεμοι έκαναν την κατάσταση επικίνδυνη στο χωριό Προφύλια της Ρόδου. Οι φλόγες, όπως γράφει η ιστοσελίδα rodosreport, μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια στα Προφύλια, έχουν μπει στην είσοδο του χωριού.


Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να απομακρυνθούν
Οι πυκνοί καπνοί κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι φλόγες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση απο τα σπίτια στα χωριά της Οιστριας και στο Βακυ, υποχρέωσαν πολλούς κατοίκους να απομακρυνθούν. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του δασαρχείου, της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από χθες το απόγευμα, που εκδηλώθηκε η φωτιά, έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 30.000 στρέμματα δασικής εκτασης.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Το μόνο ευχάριστο από την τραγωδία, που πλήττει τη Ρόδο, είναι ότι ο αέρας κόπασε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στις επίγειες δυνάμεις να ανασυνταχθούν και να κινηθούν ευέλικτα για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς» δηλώνει ο κ. Μαχαιρίδης.

 

Μετά τις 20.00 το βράδυ έφθασε στο νησί ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο της φωτιάς. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, 65 πυροσβέστες και οχήματα διαφόρων υπηρεσιών έφτασαν στη Ρόδο από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Υπάρχει, πάντως, συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έως το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα καταφέρουν να θέσουν υπό ελεγχο την φωτιά.

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Μεσαρά Ηρακλείου
Αναζωπυρώθηκαν οι εστίες της πυρκαγιάς στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου που είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ύστερα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες δίνουν νέα μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Τα σημαντικότερα μέτωπα της φωτιάς εμφανίσθηκαν και πάλι κοντά στην Πόμπια και το Αντισκάρι, ενώ το απόγευμα οι φλόγες έφθασαν για μια ακόμη φορά κοντά στον οικισμό Πηγαϊδάκια και ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρων για αντιμετώπιση της κατάστασης.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=223642&catid=6