πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Κάλυμνος: ”Βροχή” οι μηνύσεις για το αστρονομικό ποσό που άφησε μία γριούλα σε γείτονες! :

Κάλυμνος: ”Βροχή” οι μηνύσεις για το αστρονομικό ποσό που άφησε μία γριούλα σε γείτονες!

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

”Βράζουν” οι συγγενείς κληρονόμοι της 91χρονης που κατέθεσαν αναφορά στον Άρειο Πάγο - Σε πλήρη εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των συζητήσεων στην Κάλυμνο…
Η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου χειρίζεται – με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – η διερεύνηση της υπόθεσης διαθήκης της 91χρονης Καλυμνιάς η οποία άφησε στους γείτονες της, περιουσία 1.000.000€.
Την ίδια ώρα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το ζευγάρι των γειτόνων, μία συμβολαιογράφος και πέντε μάρτυρες που φέρονται να εμπλέκονται στην σύνταξη της διαθήκης!
Οι συγγενείς έκαναν μήνυση στην συμβολαιογράφο
Σύμφωνα με την rodiaki.gr, τις προηγούμενες μέρες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για μία εκ των μηνύσεων που ήδη έχουν καταθέσει στη δικαιοσύνη οι συγγενείς της 91χρονης και αφορά τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος. Η μήνυση στρέφεται κατά της συμβολαιογράφου που συνέταξε τη διαθήκη, του ζευγαριού των γειτόνων στους οποίους και «περνάει» όλη η περιουσία αλλά και των πέντε μαρτύρων.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην μήνυση η οποία αποτέλεσε και την αρχή για την άσκηση των διώξεων και εν συνεχεία την παραπομπή των εμπλεκομένων, αφού γίνεται αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης τονίζεται μεταξύ άλλων η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η 91χρονη την περίοδο εκείνη και έχοντας μερικές μέρες εξέλθει από το νοσοκομείο.
Σύμφωνα μάλιστα και με την ιατρική βεβαίωση από το νοσοκομείο Καλύμνου η οποία προσκομίστηκε στην δικαιοσύνη, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε νοσηλευτεί με διάγνωση «αδυναμία λήψεως τροφής- ληθαργική κατάσταση» και είχε εξέλθει με διάγνωση «στεφανιαία νόσος- αφυδάτωση- γεροντική άνοια- καταβολή». Οι δε συγγενείς της υποστηρίζουν επίσης πως η ίδια είχε υποστεί το προηγούμενο διάστημα και σοβαρότατο εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το λιμάνι της Καλύμνου - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Το λιμάνι της Καλύμνου – ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Το χρονικό της υπόθεσης
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ηλικιωμένη ζούσε στην Κάλυμνο όμως τα τελευταία χρόνια πριν το θάνατο της (Δεκέμβριο του 2005) άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας για αυτό και οι συγγενείς της (δεν είχε σύζυγο και παιδιά) προσέλαβαν αλλοδαπή προκειμένου να την φροντίζει και να την βοηθάει με την φαρμακευτική της αγωγή.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις μηνύσευς που ήδη έχουν κατατεθεί στην δικαιοσύνη, λίγο καιρό αργότερα, την 91χρονη άρχισαν να προσεγγίζουν ζευγάρι γειτόνων της, οι οποίοι έκαναν ενέργειες προκειμένου να δείξουν ότι την νοιάζονται και την φροντίζουν, με αποτέλεσμα να διώξει την αλλοδαπή που την βοηθούσε. Η ηλικιωμένη είχε πλέον την αποκλειστική φροντίδα των γειτόνων της οι οποίοι διαχειρίζονταν και τα χρήματά της.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους συγγενείς, η 91χρονη είχε μεγάλη περιουσία η οποία αποτελούνταν από ακίνητο 15 στρεμμάτων στην Κάλυμνο, ένα σπίτι, ένα γραφείο στην Αθήνα, αμύθητης αξίας κοσμήματα με πετράδια και διαμάντια, αλλά και καταθέσεις αρκετών χιλιάδων είτε ευρώ, είτε δολαρίων σε λογαριασμούς τραπεζών.