Ήπειρος: Βρέθηκαν δύο κρησφύγετα των Αλβανών δραπετών - ΕΚΑΜ και ΟΥΚ κοντά στον Κούπα - Απόψε η κηδεία του Κόλα!

24 Ιουλίου, 2013


- Οι αστυνομικοί βρήκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα των δραπετών  σε δύο σπίτια σεΖάλλογο και Πολύδροσο
- Το ένα σπίτι ήταν το κρησφύγετο του Μ.Κόλα και του Ι.Κούπα μέχρι τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής
- Στο ψυγείο και την κουζίνα του δεύτερου σπιτιού βρέθηκαν αποτυπώματα μόνο τουΙλίρ Κούπα
- ''Ο δραπέτης που καταζητείται ήταν 3 χρόνια βοσκός και ξέρει την περιοχή'' λένε κάτοικοι του Ζαλόγγου

  Η  ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν σε εγκαταλειμμένο σπίτι στο Άνω Ζάλογγο, υποδεικνύει τους κακοποιούς Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Όπως όλα δείχνουν το εγκαταλειμμένο σπίτι, ήταν κρησφύγετο των δραπετών έως τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν επιχείρησαν να διαφύγουν προς την Αλβανία και έπεσαν σε ενέδρα ανδρών της ΕΚΑΜ, με τους οποίους συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μ. Κόλα.

Δορυφορική λήψη της περιοχής που βρέθηκε το κρησφύγετο των Κόλα και Κούπα
Δορυφορική λήψη της περιοχής που βρέθηκε το κρησφύγετο των Κόλα και Κούπα

Ωστόσο, ένα άλλο δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο ταυτοποιήθηκε σε σπίτι στο χωριό Πολύδροσο Θεσπρωτίας και ανήκει στον Ιλίρ Κούπα -τον κακοποιό που κατάφερε να διαφύγει μετά τη συμπλοκή στη Βροσίνα-, εστιάζει τις έρευνες στην περιοχή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το αποτύπωμα του Ι. Κούπα βρέθηκε στο ψυγείο και σε άλλα σκεύη που υπήρχαν στην κουζίνα του σπιτιού.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Ζαλόγγου λένε ότι ο Ιλίρ Κούπα γνωρίζει την περιοχή, καθώς -όπως υποστηρίζουν- παλαιότερα είχε δουλέψει εκεί για 3 χρόνια ως βοσκός.
Το Πολύδροσο Θεσπρωτίας που κρυβόταν ο Ιλίρ Κούπα
Το Πολύδροσο Θεσπρωτίας που κρυβόταν ο Ιλίρ Κούπα

Όσο περνουν οι μέρες, ο Ιλίρ Κούπα εξαντλείται όλο και περισσότερο. Χωρίς φαγητό και αλεξίσαφιρο γιλεκό, με ένα καλάσνικοφ στα χέρια, προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία που έχει στήσει μπλόκα παντού και του έχει αποκλείσει τον δρόμο για την Αλβανία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν αδύνατη τη διαφυγή του Κούπα, αλλά εκτιμούν ότι ο δραπέτης είναι πολύ πιθανό να κινηθεί για νέο κρησφύτερο. Αν αυτό συμβεί ο Ιλίρ Κούπα θα μπορέσει να προμηθευτεί φαγητό και να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του.

Εξαντλημένος αλλά οπλισμένος ο Ιλίρ Κούπα
Γι΄αυτό στην αστυνομία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο κινητό του Κόλα, που βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι κλήσεις και οι συνομιλίες του νεκρού δραπέτη είναι πολύ πιθανό να ''δείξουν'' τα κρησφύγετά τους στην περιοχή - εκτός από αυτά που βρέθηκαν - αλλά και τους συνεργούς των δραπετών όλες αυτές τις μέρες. Όλα αυτά την ώρα που το λιμενικό συνδράμει στις έρευνες με βατραχανθρώπους και ελικόπτερο, «χτενίζοντας» την περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.
Ο Ιλίρ Κούπα - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Ο Ιλίρ Κούπα - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ στα Γιάννενα βρέθηκε χθες (23-07-2013), ο Καστριότ Κόλα αδερφός του κακοποιού Μαριάν Κόλα. Σύμφωνα με το epirusgate παρέλαβε τη σορό του 37χρονου δραπέτη, προκειμένου να τη μεταφέρει στη βόρεια Αλβανία, στο χωριό τους που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο, για την κηδεία και την ταφή, που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.
Ο νεκρός δραπέτης Κόλα - ΦΩΤΟ από onairnews
Ο νεκρός δραπέτης Κόλα - ΦΩΤΟ από onairnews
Εικόνα λίγο μετά τη μεγάλη μάχη - ΦΩΤΟ από epiruspost
Εικόνα λίγο μετά τη μεγάλη μάχη - ΦΩΤΟ από epiruspost

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αδερφός του Μάριαν Κόλα είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών στην Θεσσαλονίκη. Μετά την αποφυλάκισή του, το 2007, ζει και εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για συνεργασία με τον επικεφαλής των δραπετών.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=222926&catid=6