Εύβοια: Παγίδευαν ΑΤΜ, λήστευαν και βασάνιζαν τα θύματά τους!

17 Ιουλίου, 2013


Αποκαλύψεις για την σκληρή συμμορία των Ρουμάνωνκακοποιών που είχε σπείρει τον τρόμο σε τράπεζες, καταστήματα και διαμερίσματα...

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία δύο Ρουμάνων, 37 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα, την 09-10-2012 στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και έχουν ήδη προφυλακισθεί στα καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού και Χαλκίδας, αντίστοιχα.
Έδεσαν τον ιδιοκτήτη και λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο
Ειδικότερα, την 11-01-2011 τα ξημερώματα, τρεις δράστες, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος Ρουμάνος μπήκαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας σε περιοχή της Αθήνας και ακινητοποίησαν 66χρονο ιδιοκτήτη, τον οποίο μετέφεραν σε ξενοίκιαστο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, όπου τον έδεσαν σε καρέκλα.

Στη συνέχεια δύο από τους δράστες διέρρηξαν με την χρήση οξυγονοκόλλησης και βαριοπούλας τις πόρτες ασφαλείας κοσμηματοπωλείου, που βρίσκεται στον 3ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας και αφαίρεσαν κοσμήματα, που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Επιπλέον, εξιχνιάσθηκε η «παγίδευση – ανατίναξη» μηχανήματος Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή της Γλυφάδας Αττικής, που διαπράχθηκε από τον 37χρονο Ρουμάνο μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, την 08-10-2012 τα ξημερώματα.

Οι αστυνομικοί έβαλαν τέλος στη δράση της σπείρας
Η «παγίδευση – ανατίναξη» έγινε ακριβώς μία ημέρα πριν την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας στην Αυλίδα Εύβοιας (09-10-2012), όπου τα μέλη της είχαν μόλις καταφθάσει από την Αθήνα με σκοπό την παραβίαση του Α.Τ.Μ. της περιοχής, πράξη η οποία ματαιώθηκε παρά τη θέληση τους και λόγω του εντοπισμού τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Ρουμάνοι, μαζί με άλλους συνεργούς τους, «ανατίναζαν» μηχανήματα Α.Τ.Μ. σε διάφορες περιοχές της χώρας για να αφαιρέσουν χρήματα. Μάλιστα μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις «παγίδευσης – ανατίναξης» μηχανημάτων Α.Τ.Μ. σε Αττική, Βοιωτία, Αχαΐα και Κορινθία.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=221756&catid=6