Ήπειρος: Σκότωσαν τον Μάριαν Κόλα - Βίντεο από το σημείο της συμπλοκής - Ο εντοπισμός και ο απόλυτος αιφνιδιασμός των δραπετών!

21 Ιουλίου, 2013


- Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων με θερμικές κάμερες
- Οι δραπέτες σήκωσαν τα καλάσνικοφ και ακολούθησε άγρια μάχη με τους αστυνομικούς στην Ήπειρο
- Ο Μάριαν Κόλα έπεσε νεκρός στο σημείο και ο Ιλίρ Κούπα πρόλαβε να διαφύγει, πιθανότατα τραυματισμένος
- Βγήκε από το χειρουργείο ο άντρας των ΕΚΑΜ  που έφερε διαμπερές τραύμα στην κνήμη
- Ζωσμένος με χειροβομβίδες και μαγειρεμένα φαγητά ο Κόλα - Διαβάστε πως έγινε η μάχη στο Σούλι
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε τα ξημερώματα ο Μαριάν Κόλα έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.



Στις 04:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, αστυνομικός τους εντόπισε με την θερμική κάμερα και ενημέρωσε τους άντρες της ΕΚΑΜ που βρισκόταν κοντά στην γέφυρα της Βροσύνας. Οι δύο κακοποιοί αιφνιδιάστηκαν και επιχείρησαν να επιστρέψουν πυροβολώντας τους αστυνομικούς. Ήταν αργά όμως, τουλάχιστον για τον Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός μέσα σε μια πραγματική μάχη στην οποία - σύμφωνα με πληροφορίες - έπεσαν περισσότερες από 200 σφαίρες.



O Μάριαν Κόλα και ο Ιλίρ Κούπα, έπεσαν σε ενέδρα της ΕΚΑΜ δίπλα από γέφυρα, κοντά σε μονοπάτι που συνήθως χρησιμοποιείται από λαθρεμπορους ναρκωτικών. Ο 27χρονος Ιλιρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει στο δάσος και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του. 
Το σημείο που έγινε οι συμπλοκή με τους δύο Αλβανούς δραπέτες
Το σημείο που έγινε οι συμπλοκή με τους δύο Αλβανούς δραπέτες

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός. Πρόκειται για άνδρα των ΕΚΑΜ, που έφερε διαμπερές τραύμα στην κνήμη. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο.

Στο νοσοκομείο, έφτασε και ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας. Ο κ. Μπέζας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις, του άνδρες και τους αξιωματικούς "για την επίπονη και κουραστική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν" για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικης αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.

Οι δραπέτες κρύβονταν σε σπίτι της περιοχής
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο δραπέτες ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του, τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.
Ο επικεφαλής των δραπετών Μάριαν Κόλα που σκοτώθηκε - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Ο επικεφαλής των δραπετών Μάριαν Κόλα που σκοτώθηκε - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 04.00 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία. Όταν οι δραπέτες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, σήκωσαν τα Καλάσνικοφ και για λίγα δευτερόλεπτα οι σφαίρες έπεφταν ''βροχή''. 

Γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα
Ο Μάριαν Κόλα έπεσε νεκρός, ενώ ο Ιλίρ Κούπα που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία, πρόλαβε να διαφύγει πιθανότατα τραυματισμένος. Πρόκειται για τον επιστήθιο φίλο του Κόλα, που από την πρώτη στιγμή ήταν μαζί του...
Ο Ιλίρ Κούπα που κατάφερε να διαφύγει - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Ο Ιλίρ Κούπα που κατάφερε να διαφύγει - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Ο νεκρός κακοποιός βρίσκεται ακόμα στο σημείο της εμπλοκής με τους αστυνομικούς. Εκεί βρίσκεται και ο καθηγητης Ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκης.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=222367&catid=6