Το υπουργείο Παιδείας εγκαθιστά ηλεκτρονική κάρτα και στα σχολεία της Πάτρας

15 Ιουλίου, 2013

Το υπουργείο Παιδείας εγκαθιστά ηλεκτρονική κάρτα στα σχολεία της Πάτρας και όλης της χώρας από τον προσεχή Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να ελέγχεται ποιοι εκπαιδευτικοί εργάζονται, πού και πόσο.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη συνέντευξη που παραχωρεί στο «Εθνος της Κυριακής», αποκαλύπτει ότι από τη νέα σχολική χρονιά εγκαθίσταται «η υποχρεωτική ηλεκτρονική ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος», μια κίνηση, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους «εκτός τάξης εκπαιδευτικούς».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επιβεβαιώνει επίσης ότι τον Σεπτέμβριο θα προωθηθούν οι μετατάξεις 4.933 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και προαναγγέλλει σαρωτικές αλλαγές και στους αποσπασμένους ?σήμερα? εκπαιδευτικούς στο υπουργείο και στα δημόσια ΙΕΚ, οι οποίοι -όπως σημειώνει- «έχουν επιλεγεί χωρίς κριτήρια». Τέλος, διαβεβαιώνει ότι οι 13.165 μαθητές της σχολικής χρονιάς '12 ? '13 που έχουν επιλέξει ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που καταργούνται «θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους».

patrasnews.com