Απογραφή "εξπρές" των εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

13 Ιουλίου, 2013


Η απογραφή των εργαζομένων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Αυγούστου με στόχο να βρεθούν οι 25.000 υπάλληλοι που ζητά η τρόικα να βγουν σε διαθεσιμότητα.

Το υπουργείο Διοοικητικής Μεταρρύθμισης με έγγραφό του προς όλα τα υπουργεία ζητά να συγκεντρώσουν στοιχεία για το προσωπικό των εποπτευόμενων από αυτά ΝΠΙΔ και των δημοτικών επιχειρήσεων των ΟΤΑ.
Η απογραφή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου

Η κίνηση αυτή σχετίζεται με το πρόγραμμα κινητικότητας, συγχωνεύσεων/καταργήσεων φορέων και αξιολόγησης προσωπικού που οδηγεί σε διαθεσιμότητα, μετακινήσεις αλλά και απολύσεις. 

Η απογραφή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου κι εμφανίζεται στην εγκύκλιο από το υπουργείο ως αναγκαία ώστε να υπάρξει η σχετική καταγραφή στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα στοιχεία που θα πρέπει να στείλουν οι φορείς για κάθε απογραφόμενο αφορούν την εργασιακή σχέση, την ημερομηνία πρόσληψης στον φορέα (αν ο υπάλληλος προέρχεται από μετάταξη, συμπληρώνεται η ημερομηνία της μετάταξης), την ημερομηνία λήξης σύμβασης, την κατηγορία εκπαίδευσης και την προϋπηρεσία.

Ως προς την εργασιακή σχέση υπάρχει η εξής κατηγοριοποίηση: Μόνιμοι υπάλληλοι, Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης, Ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, Ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης, Ιδιωτικού δικαίου χρόνου/χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ/ανταποδοτικά, Ιδιωτικού δικαίου χρόνου/χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ/ανταποδοτικά, Σύμβαση χρόνου, Σύμβαση έργου χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ/ανταποδοτικά, Μέλη διοικητικών συμβουλίων, Πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος - γενικός διευθυντής. Επίσης, καταγράφεται η προϋπηρεσία στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=220969&catid=3