Ραγδαίες εξελίξεις στις τράπεζες! H Eurobank εξαγοράζει την Proton Bank - Αύριο η τύχη του ΤΤ

12 Ιουλίου, 2013


- Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013
- Η νέα Proton Bank έχει περίπου ένα δισεκατομμύριοκαταθέσεις
-
 Υπήρχε άλλη μία προσφορά από ένα ξένο επενδυτικό Fund για την Proton Bank
-
 Το Σάββατο οι ανακοινώσεις για το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Η νέα Proton Bank κατέληξε τελικά στη Eurobank όπως αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το Ταμείο ως βασικός μέτοχος της Proton Bank, η οποία δεν κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια για την κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών, είχε να επιλέξει σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr ανάμεσα σε δύο προσφορές, μία από τη Eurobank και μία από ξένο επενδυτικό fund.

Όπως αναφέρουν και οι τραπεζικοί κύκλοι αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο και για την πώληση και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για το οποίο οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν το Σάββατο.

H Eurobank είναι ο προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής της Νέας Proton Bank, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της Νέας Proton Bank και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση της Νέας Proton Bank στην Eurobank.

Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.

Στη διαγωνιστική διαδικασία, πέραν της Eurobank έλαβαν μέρος και χρηματοοικονομικοί επενδυτές, ωστόσο μόνο η Eurobank κατέθεσε δεσμευτική προσφορά συμβατή με τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Η Rothschild ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή.