Υπερπρωταθλήτρια Μπάγερν! Στo τέλος ο Πεπ νικάει τον Μουρίνιο (VIDEO)

31 Αυγούστου, 2013

Έπρεπε να κοντραριστούν Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο για να κριθεί ένας τελικός Ευρωπαϊκού σούπερ καπ στα πέναλτι (2-2 μετά την παράταση) για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Η Μπάγερν που ισοφάρισε στο 121', ήταν αυτή που χαμογέλασε αφού ο Λουκάκου έχασε το τελευταίο πέναλτι.

H "εκδίκηση" των Γερμανών ήρθε με τον τρόπο που θα ήθελαν και μάλιστα, ως συνήθως, στο τέλος. Η Μπάγερν δεν έχει ξεχάσει την ήττα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 από την παρέα του Ντρογκμπά με την Τσέλσι να επικρατεί στα πέναλτι.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο πήρε τη ρεβάνς η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Παρά το ότι οι "μπλε" προηγήθηκαν με το υπέροχο γκολ του Τόρες, η απάντηση ήρθε από τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο για τη σεζόν που πέρασε. Ο Φρανκ Ριμπερί έφερε το ματς στα ίσα σην αρχή του δεύτερου μέρους.





Η αποβολή του Ραμίρες με δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90' δεν άλλαξε την κατάσταση και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Αζάρ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του αλλά οι Γερμανοί δεν παραδίνονται ποτέ. Έχασαν ευκαιρίες και στο 121' ο Μαρτίνεθ ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε τον αγώνα στα πέναλτι.





Άπαντες ήταν εύστοχοι εκτός από τον πιτσιρικά της Τσέλσι, τον Λουκάκου ο οποίος ανέλαβε το τελευταίο πέναλτι της ομάδας του και είδε τον Νόιερ να αποκρούει.

Για πρώτη φορά η Μπάγερν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ενώ ο Γκουαρντιόλα επικράτησε για 8η φορά του Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος έχει μόλις τρεις νίκες.