Εντολή στις εφορίες! Κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσίας για όποιον δεν πληρώσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας για το 2010

03 Σεπτεμβρίου, 2013


- Μέγα ερώτημα είναι πως μετά τις καταργήσεις εφοριών θα προλάβουν οι υπάλληλοι να κάνουν και αυτούς τους ελέγχους
- Ο κ. Θεοχάρης ζητά να ελεγχθούν όσοι έχουν υποβάλλει τροποποιητικές δηλώσεις για τα ακίνητά τους
- ΦΑΠ 2010 καλούνται να πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενικήαξία άνω των 400.000 ευρώ
- Υπολογίζεται πως περίπου 91.000 φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει τον ΦΑΠ 2010

 Σε ελέγχους σε φορολογούμενους, οι οποίοι φέρονται να μην έχουν εξοφλήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2010, θα προχωρήσουν οι Εφορίες, μετά από εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Στη συνέχεια, όσοι δεν έχουν πληρώσει τον φόρο θα «αντιμετωπίσουν» την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης και θα κινηθούν εναντίον τους διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις εισοδημάτων και ακινήτων.

Ειδικότερα, στην απόφαση του κ. Θεοχάρη επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο διασταυρώσεων που γίνονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010, σας αποστέλλεται ηλεκτρονικά, αρχείο με τα στοιχεία οφειλετών ανά ΔΟΥ. 
Σημειώνεται ότι ο ΦΑΠ 2010 επιβάλλεται σε φορολογούμενους που έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Παρακαλούμε να ελέγξετε αυθημερόν εάν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν υποβάλει ανακλητικές- τροποποιητικές δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010 και να προβείτε άμεσα στην καταχώρηση- εκκαθάριση αυτών, ώστε η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Στη συνέχεια, παρακαλούμε να ολοκληρώσετε την καταχώρηση- εκκαθάριση όλων των λοιπών ανακλητικών δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010».

Εκκαθαριστικό σημείωμα έλαβαν περίπου 350.000 φορολογούμενοι και από αυτούς, όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες, περίπου 91.000 άτομα εμφανίζονται να μην έχουν εξοφλήσει τον φόρο.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=236180&catid=13