Χ. Θεοχάρης: "Μπλόκο" σε 320.000 δηλώσεις

04 Σεπτεμβρίου, 2013

Από ελέγχους και διασταυρώσεις θα περάσουν 320.000 φορολογικές δηλώσεις που έχουν «μπλοκαριστεί» στο Taxisnet. Στις δηλώσεις αυτές διαπιστώθηκαν... αποκλίσεις και αναντιστοιχίες ανάμεσα στα στοιχεία που δήλωσαν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι και στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΓΓΠΣ σχετικά με τα ποσά των φορολογητέων εισοδημάτων, των παρακρατηθέντων φόρων και των εκπιπτόμενων δαπανών.

Όπως αποκαλύπτει στο CapitalTV o γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης έχουν ήδη εντοπιστεί 170.000 δηλώσεις οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν, ενώ σύντομα θα ειδοποιηθούν και άλλοι 150.000 φορολογούμενοι να περάσουν από την εφορία.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Θεοχάρης τονίζει ότι ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από τους 550.000 φορολογούμενους που ελέχθησαν πέρυσι καθώς διεκδικούσαν επιστροφές φόρων πάνω από 1.500 ευρώ. Φέτος, όπως λέει, ελέγχονται και φορολογούμενοι που θα καταβάλουν φόρο ενώ ο έλεγχος δεν «καίει» κατ ανάγκη την επιστροφή φόρου.

Για τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν ελεγχθεί αλλά δεν έχουν εκκαθαριστεί, ο κ. Θεοχάρης αναφέρει πως σύντομα θα αποσταλεί εγκύκλιος στις εφορίες για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ταχυδρομηθούν τα εκκαθαριστικά.

Για το ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας για την υποβολή του Ε9 ο κ. Θεοχάρης τονίζει ότι -σε κάθε περίπτωση- η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ για το 2013 θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Όμως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, εφόσον δεν προκύπτει διαφορά φόρου.
capital.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/09/320000.html