Ηλεία: Με όγκο νοσηλεύεται 4χρονο αγοράκι από τη Γαστούνη!

23 Σεπτεμβρίου, 2013

Δύο μόλις μήνες πριν, ο μικρός Γιαννάκης Νταλάκας ήταν ένα ξέγνοιαστο 4χρονο αγοράκι που έπαιζε στις αλάνες και στους δρόμους της Γαστούνης μαζί με τους φίλους και τα άλλα τρία ανήλικα αδελφάκια του.
Κάποια στιγμή όμως, οι πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες που τον ταλαιπωρούσαν το τελευταίο διάστημα άρχισαν να επιδεινώνονται. Η διάγνωση των γιατρών «έκοψε τα πόδια» στους άνεργους γονείς του που προσπαθούν, μέσα στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Ο εγκέφαλος του μικρού Γιαννάκη πιέζεται από έναν μεγάλο όγκο, ο οποίος δεν μπορεί να χειρουργηθεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ακτινοθεραπεία…

Με τη βοήθεια των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ο μικρός Γιαννάκης βρήκε μια ζεστή «αγκαλιά» στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Ελπίδα» της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Η πάθηση του τετράχρονου παιδιού αντιμετωπίστηκε αρχικά με την τοποθέτηση μίας βαλβίδας στον εγκέφαλό του, προκειμένου να ανακουφιστεί από τους αφόρητους πόνους που τον ταλαιπωρούσαν, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινά και τις ακτινοθεραπείες.

Η πολύτεκνη ωστόσο οικογένεια του μικρού Γιαννάκη, που φιλοξενείται στο σπίτι του παππού, ένα παλιό και μικρό σπίτι στον συνοικισμό της Αγκινάρας στη Γαστούνη, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι γονείς του 4χρονου παιδιού πρέπει να ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς στην Αθήνα, για να βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού, στο κρεβάτι του πόνου, αφήνοντας τα άλλα τρία ανήλικα παιδιά τους στο σπίτι του παππού που και αυτός ακόμα είναι άπορος.

Μιλώντας στo patrisnews.com ο παππούς του μικρού Γιαννάκη, κ. Λάμπρος Σούτας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς το αγγελούδι μας είναι σοβαρά άρρωστο, από την ασθένεια που δύσκολα γίνεται κανείς καλά. Αυτή η αρρώστια μας έχει διαλύσει σαν οικογένεια, αφού ο γιός μου και η νύφη μου πρέπει συνεχώς να ανεβαίνουν στην Αθήνα, αφήνοντας εδώ τα άλλα τρία τους παιδιά. Είναι και οι δύο άνεργοι και δεν έχουμε οικονομική στήριξη από πουθενά. Η κατάστασή μας είναι πολύ δύσκολη. Θέλω λοιπόν να καλέσω τους συνανθρώπους μας, όσοι μπορούν, να μας βοηθήσουν. Ακόμα και η παραμικρή βοήθεια αυτή τη στιγμή είναι για εμάς σημαντική για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα των μετακινήσεων στην Αθήνα αλλά και της φροντίδας των άλλων τριών ανήλικων εγγονιών μου. Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους τους γιατρούς και εδώ και στο Ρίο, αλλά και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο και ιδιαίτερα την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που δέχθηκε για θεραπεία τον εγγονό μου».

Η εφ. «Πατρίς» έχει στη διάθεσή της το τηλέφωνο και όλα τα στοιχεία της οικογένειας για όποιον μπορεί και επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο.