Σε ... δύσκολο σκαμνί ο Ηρακλειώτης με την παιδική πορνογραφία

19 Σεπτεμβρίου, 2013

Ζήτησε αναβολή - λόγω απουσίας του συνηγόρου του - από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 48χρονος άνδρας που το 2010 συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας. Αντί για αναβολή όμως βρέθηκε...
να δικάζεται από πιο "μεγάλο" δικαστήριο, καθώς το Πλημμελειοδικείο έκρινε εαυτώ αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος και της σκληρότητας του πορνογραφικού υλικού που βρέθηκε στον υπολογιστή και εξωτερικό σκληρό δίσκο του άνδρα.

Ο 48χρονος δημόσιος υπάλληλος παραπέμπεται να δικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αφού η σχετική δικογραφία σταλεί στην Εισαγγελία Εφετών που θα προσδιορίσει τη δίκη.

Ο άνδρας συνελήφθη στις 30 Απριλίου του 2010, όταν άνδρες του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε έρευνα στο σπίτι του και εντόπισε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Προηγουμένως το Τμήμα είχε ενημερωθεί μέσω εγγράφου από την Interpol και τις γερμανικές αρχές, ότι μετά από παγκόσμια έρευνα στο διαδίκτυο, για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από τις 3 Ιουλίου 2008 μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2008, εντοπίστηκε πλήθος χρηστών που κατέβασαν ένα συγκεκριμένο λογισμικό πρόγραμμα που, μεταξύ άλλων, περιείχε εικόνες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Εντόπισαν ότι από τη σύνδεση του 48χρονου είχε "κατέβει" υλικό στον υπολογιστή του, το οποίο διαπίστωσαν ότι διακινούσε και διαμοίραζε σε άλλους χρήστες.

Ο δημόσιος υπάλληλος, ενώπιον των ανακριτικών αρχών, είχε αρνηθεί την εμπλοκή του.

cretalive.gr