Αυτό είναι το όπλο που τραυμάτισε τον "γίγαντα" στο Βόλο - Οι δράστες είχαν κάνει και ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. - Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

11 Σεπτεμβρίου, 2013


Στο σπίτι των δύο αδερφών, οι αστυνομικοί βρήκαν και ναρκωτικά. Την ίδια ώρα, ο 37χρονος αθλητής μπόντι μπίλντινγκ, δίνει μάχη στο νοσοκομείο, για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, πίσω από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 37χρονου αθλητή, φέρονται να είναι τα δύο αδέρφια ηλικίας 27 και 33 ετών, τα οποία θυμίζουμε ότι έχουν συλληφθεί και έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση, οι αστυνομικοί έχουν βρει μεταξύ άλλων και έχουν κατασχέσδει το όπλο των αδερφών, καθώς κι ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν αντίστοιχα, για τη διαφυγή τους, τόσο από τη δολοφονική επίθεση στον 37χρονο, όσο και για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Βόλου τον περασμένο Ιούλιο!
Η μηχανή και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στην επίθεση στον 37χρονο και στη ληστεία των ΕΛ.ΤΑ. - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Η μηχανή και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στην επίθεση στον 37χρονο και στη ληστεία των ΕΛ.ΤΑ. - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Για την επίθεση στον 37χρονο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα έγιναν μετά από διαπληκτισμό τους ενός από τα δύο αδέρφια (του 27χρονου) με τον 37χρονο αθλητή, μέσα στο κατάστημα που έχει ο δεύτερος, με συμπληρώματα διατροφής και όργανα γυμναστικής.
Ο 27χρονος, αφού αρχικά έφυγε με τη μοτοσικλέτα, στη συνεχεία επανήλθε στο κατάστημα μαζί με τον 33χρονο αδερφό του, με αυτοκίνητο αυτή τη φορά.

Εκεί ο 33χρονος κάλεσε τον ιδιοκτήτη να βγει από το μαγαζί. Όταν ο 37χρονος βγήκε από το κατάστημα του, ο 27χρονος, ο οποίος φορούσε κουκούλα τύπου «full face» και περίμενε καλυπτόμενος σε είσοδο πολυκατοικίας, 
τον πυροβόλησε τέσσερις φορές με κυνηγετικό όπλο σύμφωνα με την Αστυνομία.
Το αποτέλεσμα ήταν να του προκαλέσει τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος του. Στη συνέχεια, οι δύο δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί όμως, κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν...

Είχαν κάνει και ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Βόλου


Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες εμπλέκονται επιπλέον και στην ένοπλη ληστεία στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Βόλου την 25-07-2013.
Ειδικότερα, οι δυο τους, πήγαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στο συγκεκριμένο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ, 
όπου ο 33χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου «full face» και κρατώντας καραμπίνα, απείλησε τους υπαλλήλους και πήρε 7.200 ευρώ.

Ο 27χρονος συνεργός του, τον περίμενε απ' έξω, πάνω στη μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγαν. 

Τι βρέθηκε στο σπίτι τους


Σε έρευνα που έγινε προχθές στο σπίτι των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 σακίδιο πλάτης τύπου «χιαστί», το οποίο ο 33χρονος έφερε μαζί του κατά τη διάρκεια της ληστείας και στο οποίο τοποθέτησε τα κλεμμένα χρήματα,
1 δενδρύλλιο για χαίς ύψους 60 εκατοστών, το οποίο καλλιεργούνταν σε γλάστρα,
1 σακούλα με χασίς, βάρους 79 γραμμαρίων και
η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού με την οποία οι δράστες πήγαν στα ΕΛ.ΤΑ. και στη συνέχεια διέφυγαν. 

Τα ναρκωτικά που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι των δύο αδερφών - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Τα ναρκωτικά που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι των δύο αδερφών - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Το όπλο το είχαν κρύψει σε χωράφι - Η καραμπίνα ήταν κλεμμένη


Σε αγροτική περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία θήκη όπλου, τύπου «παραλλαγής»,  σε θαμνώδη βλάστηση, στο εσωτερικό της οποίας υπήρχε η κυνηγετική καραμπίνα κομμένη και δύο ολοπρόσωπες κουκούλες τύπου «full face», που χρησιμοποιήθηκαν τόσο για τη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ., όσο και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 37χρονου, καθώς και 20 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Όπως διαπιστώθηκε η κυνηγετική καραμπίνα είχε κλαπεί από αγροικία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, τον Ιούλιο.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=237875&catid=4