25 Οκτωβρίου, 2013


Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα διευρυμένου ωραρίου

Διαστήματα κατά τα οποία οι καταθέτες της Εμπορικής Τράπεζας και της Alpha Bank δεν θα μπορούν να εκτελούν ορισμένες εργασίες, θα υπάρξουν μέσα στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Από σήμερα έως και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, μεγάλο μέρος των συστημάτων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας θα ενοποιηθεί πλήρως με το ενιαίο περιβάλλον πληροφοριακών συστημάτων και διαδικασιών της Alpha Bank, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Alpha Bank.

Η ενοποίηση αυτή αφορά ειδικότερα στα συστήματα καταθέσεων, καρτών, ανοιχτών δανείων και λογαριασμών υπεραναλήψεως, καθώς και στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής της πρώην Εμπορικής Τράπεζας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της ενοποίησης, θα γίνονται κανονικά αναλήψεις από ΑΤΜ με όλες τις κάρτες έκδοσης Alpha Bank, ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στις λοιπές συναλλαγές, μέσω ΑΤΜ και άλλων εναλλακτικών δικτύων, που, όμως, θα αποκατασταθούν πλήρως το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το Σάββατο 26 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, δεν θα λειτουργήσουν τα τέσσερα καταστήματα διευρυμένου ωραρίου της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του καταστήματος του Αερολιμένα Αθηνών.

Με την ολοκλήρωση της ενοποίησης, από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, όλοι οι πελάτες της ενιαίας τράπεζας θα πραγματοποιούν εφεξής τις συναλλαγές τους με κοινό πληροφοριακό σύστημα και διαδικασίες, στα περισσότερα από 1.100 διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης της Alpha Bank, σε όλη την Ελλάδα.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2013, οι βασικές συναλλαγές (αναλήψεις, ερωτήσεις υπολοίπου) με κάρτες έκδοσης πρώην Εμπορικής Τράπεζας θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά, μέσω του δικτύου των 1.310 ΑΤΜ της Alpha Bank και όχι στα ΑΤΜ άλλων τραπεζών. Η λειτουργία των καρτών έκδοσης πρώην Εμπορικής Τράπεζας θα διακοπεί μεταξύ 4.00 πμ και 10.00 πμ της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2013.

Σημειώνεται ότι από σήμερα στις 20:00 θα διακοπεί οριστικά η λειτουργία των υπηρεσιών Emporiki e-Banking, Emporiki Mobile Banking και Emporiki Phone Banking.

Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, οι πελάτες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Μobile Banking και Alpha Phone Banking, αντίστοιχα.