Χαλκίδα: Κατέστρεψαν με τσεκούρια καράβι για να πάρουν τα ξύλα!

28 Οκτωβρίου, 2013


Πήραν το τσεκούρι και όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, κατέστρεψαν το καράβι.

Ήταν από τα στολίδια της περιοχής και είχε ιστορική σημασία. Πολλοί λένε ότι το κατέστρεψαν για να πάρουν τα ξύλα. Όπως και να “χει το άφησαν να μισοβουλιάξει για να το τραβήξουν στη στεριά και εκεί να το διαλύσουν χωρίς να πάρει κανένας είδηση.

Αν και ήταν χαρακτηρισμένο μνημείο την νεότερης μας ιστορίας, από το Υπουργείο πολιτισμού, έσπασαν ξαφνικά χωρίς την παρουσία το καρναγέρη.

«Ήταν το τελευταίο μεγάλο πέραμα που έχει διασωθεί. Παρʼ όλες τις προσπάθειες μας να παραμείνει ακέραιο και να επισκευαστεί αυτές είναι φωνή βοώντος, χαμένη  στο λαβύρινθο των διαπλεκόμενων συμφερόντων», αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου Πρωτέας.

» Έτσι Χωρίς την Ιστορία σας και την παράδοση, που πορεύεστε;;; Η κίνηση αυτή είναι ιδία με το να σπάσουν τα μάρμαρα της Ακρόπολης!  Δεν μπορώ να συνεχίσω…  μου έρχονται δάκρυα είμαι βαθειά πικραμένος και απογοητευμένος… «, τονίζει αναγνώστης στο evianews.
- See more at: http://arouraios.gr/2013/10/chalkida-katestrepsan-me-tsekouria-karabi-gia-na-paroun-ta-xula/#sthash.y5FvvWF4.dpuf