πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Λογισμικό "σκέφτεται" σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και αναγνωρίζει γράμματα :

Λογισμικό "σκέφτεται" σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και αναγνωρίζει γράμματα

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013


Ένα λογισμικό που αναγνωρίζει γράμματα, με τον ίδιο τρόπο που τα αναγνωρίζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε εταιρεία τεχνολογικής έρευνας

Ο λόγος για την "Vicarious", που κατασκεύασε αυτό το λογισμικό ικανό να αναγνώρισει γράμματα - όπως αυτά που εμφανίζονται για να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης είναι άνθρωπος και όχι κάποιος ηλεκτρονικός υπολογιστής που επιχειρεί να τον αντικαταστήσει-, από διάφορες υπηρεσίες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τα γνωστά CAPTCHA - με τον ίδιο τρόπο που τα αναγνωρίζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Η Vicarious, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, γνωστοποίησε ότι δημιούργησε έναν αλγόριθμο, ο οποίος επιτρέπει στο λογισμικό να σκέφτεται όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι η ανάπτυξη του αλγόριθμου έγινε για καθαρά ερευνητικούς λόγους και τόνισε ότι δεν προτίθεται να τον πουλήσει για εμπορική χρήση. «Θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για μια μηχανή που θα λειτουργεί όπως ο εγκέφαλός μας» δήλωσε ο Σκοτ Φοίνιξ, ένας εκ των ιδρυτών της Vicarious.

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί πεδίο έρευνας για πολλά χρόνια. Η Vicarious έχει συγκεντρώσει κονδύλια ύψους 15 εκατ. δολαρίων προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα στον τομέα.