Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

12 Οκτωβρίου, 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θέμα Γιώργου αποσυντονίζει το "σύστημα"!

Η εφημερίδα γράφει ότι "από τη μήνυση ενός πολίτη παρακάμπτεται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και ζητείται η άρση ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου για...
εξαπάτηση εκλογικού σώματος με το "λεφτά υπάρχουν" που έλεγε από το 2009 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

ΕΘΝΟΣ: Απουσιολόγιο για δασκάλους και καθηγητές

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την απαρέγκλιτη εφαρμογή του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών επιχειρεί να εξασφαλίσει το υπουργείο Παιδείας. Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή προβλέπεται η τήρηση απουσιολογίου για τους δασκάλους και τους καθηγητές. Πρόκειται για το Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού, όπου θα καταγράφεται καθημερινά η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης ή της απουσίας τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο κυνήγι του χαμένου θυσαυρού

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ελληνικός χώρος εξ αρχαιοτάτων χρόνων παρουσίασε πληθώρα τεράστιων θυσαυρών", αναφέροντας 20 τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες παραμένουν ακόμα κρυμμένες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ιδού τα λεφτά που δεν φορολογούνται

Η εφημερίδα γράφει ότι "Από 75.000 εύπορους έχουν ελεγχθεί μόνο 220!", και για το λόγο αυτό "μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ έχει καταφέρει να εισπράξει η κυβέρνηση από τους ελέγχους στις λίστες της μεγάλης φοροδιαφυγής, την ώρα που απειλεί με κατασχέσεις και λουκέτα εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους για χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξάνεται από 52 € έως 1.050 € το επίδομα θέρμανσης

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το επίδομα θα καταβληθεί την περίοδο από 15-10-2013 έως 30-4-2014 σε όσα νοικοκυριά αγοράσουν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους", καθώς και ότι το σχετικό ποσό αυξάνεται από το 0,28 στο 0,35 ευρώ το λίτρο και θα εξακολουθήσει να χορηγείται με τη μορφή επιδότησης της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης".

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: 4 "δεν" στην τρόικα

Στην εφημερίδα παραχώρησε συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τονίζει: 1. Δεν θα μειώσουμε τους μισθούς, 2. Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, 3. Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσουμε φόρους και 4. Δεν τίθεται θέμα νέου Ασφαλιστικού.

ΕΣΤΙΑ: Παράνομες οι αντικειμενικές. Φόροι το 2013 σε τιμές του 2007!

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών των ακινήτων έφθασε να είναι ένα υδροκέφαλο τέρας (...) με αμέτρητες ζώνες και συντελεστές ώστε να καθίσταται υποκειμενικό (...) τα δε κριτήρια είναι τόσο αυθαίρετα, ώστε να μην τηρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και να δημιουργούνται τεράστιες αδικίες".

Η ΑΥΓΗ: Αρχιερείς της φοροδιαφυγής

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "θλιβερό απολογισμό Στουρνάρα για την τριετία", σημειώνοντας ότι "από 24.710 εμβάσματα στο εξωτερικό επελέγησαν 336 υποθέσεις και τελικώς ελέγχθηκαν δύο! Μηδέν έσοδα από τη λίστα Λαγκάρντ από τον Σεπτέμβριο του 2010 που παρελήφθη επισήμως. Επί 10.000 off shore εταιρειών στην Ελλάδα δόθηκε εντολή ελέγχου για 163, αλλά ο έλεγχος ολοκληρώθηκε σε 34. Από τα αρχεία των ΔΟΥ και του TAXIS εντοπίστηκαν 2.323 "ύποπτες" υποθέσεις, εκδόθηκαν 1.800 εντολές ελέγχου, αλλά ελέχθηκαν 329.

Η Ελλάδα αύριο: Επενδύει στην ένταση το Μαξίμου

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του και επενδύοντας στη στρατηγική της έντασης επιχείρησε να...δραπετεύσει από τον κυκεώνα των προβλημάτων που έρχονται το επόμενο διάστημα με τη μορφή χιονοστιβάδας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Έλεγξαν 2 από τους 24.710!

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "εξοργιστική ομολογία του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, ότι έχουν ελεγχθεί μόνο 2 "φορολογούμενοι" από τους 24.710 που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό κατά το διάστημα 2009-2011 και κλήθηκαν να συμμορφωθούν οικειοθελώς".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ρήξη ΔΝΤ-Ε.Ε. για Ελλάδα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης, που προκαλεί την ανησυχία της Αθήνας, λαμβάνει η αντιπαράθεση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό χρέος".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ρύθμιση - ανάσα για 100.000 δανειολήπτες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με επιμήκυνση των δανείων τους για δέκα χρόνια και χωρίς να χάνεται το επιδοτούμενο επιτόκιο μπορούν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους οι δικαιούχοι στεγαστικών δανείων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Συμβόλαιο δολοφονίας 2 υπουργών

Η εφημερίδα κάνει λόγο για σχέδιο του υποκόσμου που στήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού με στόχο τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε αλλοδαπό εκτελεστή, ενώ ερευνάται πιθανή σύνδεση και με τη Χρυσή Αυγή.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ενιαίος φόρος ακινήτων - Επιβαρύνει τη λαϊκή οικογένεια

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο ενιαίος φόρος ακινήτων αποτελεί "εργαλείο για τη συγκέντρωση της γης και της μικρής ιδιοκτησίας στα χέρια του κεφαλαίου. Στόχος τους είναι η ολοένα και μεγαλύτερη μεταφορά των φορολογικών βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να βρεθούν νέοι, ακόμα περισσότεροι πόροι για τη χρηματοδότηση των καπιταλιστικών ομίλων, με φοροαπαλλαγές και αναπτυξιακούς νόμους".

ΤΑ ΝΕΑ: Οι συμπληγάδες της τρόικας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κλιμακώνουν οι δανειστές την πίεση προς την κυβέρνηση για τη λήψη και νέων μέτρων, ενόψει της διευθέτησης του χρέους".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Θα παίρνουν μισθό από το κράτος φτωχοί και άνεργοι

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στη θέσπιση του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Το μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ σε ενάμιση χρόνο, έχει στόχο την τόνωση των εισοδημάτων ανέργων και φτωχών. Η εφαρμογή θα αρχίσει πιλοτικά, όπως αποκαλύπτει στο "Π" ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης".

PRESS time: Τρόμος για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αιτία σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν οι τηλεφωνικές υποκλοπές".

στο Καρφί: Στα σκαριά η νέα Κεντροαριστερά

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "έντονες είναι οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: Οι τράπεζες, τα hedge funds και το colpo grosso με τα warrants

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πακτωλό κεφαλαίων φέρνουν τα ραντεβού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πόλεμος έλξης το Χρηματιστήριο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ατμομηχανή στο τρένο της κερδοφορίας αποτελούν οι τραπεζικές μετοχές. Πόλος έλξης για μεγάλα funds τα warrants".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σε κόντρα ΔΝΤ-Κομισιόν για το χρέος της Ελλάδας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κορυφώνεται επικίνδυνα ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με ενδείξεις ακόμη και για διαζύγιο στη συνεργασία τους, εξέλιξη που τοποθετεί την Ελλάδα στο μέσον μιας διελκυστίνδας με άγνωστες προεκτάσεις...".

Κεφάλαιο: Κυνηγοί αποδόσεων στην Ελλάδα της ευκαιρίας

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "ράλι στη Λεωφόρο Αθηνών με καύσιμο τις εισροές ξένων θεσμικών κεφαλαίων".
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/blog-post_310.html