Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα τους γάζωσαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής - Τους έδωσαν τη χαριστική βολή - Ένας νεαρός σώθηκε τρέχοντας μέσα στο κτίριο

02 Νοεμβρίου, 2013


- Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική 
- Σε κρίσιμη κατάσταση ο 29χρονος που τραυματίστηκε απο τα πυρά των δραστών
- 12 κάλυκες περισυνέλεξε η αστυνομία από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης
- Πώς έδρασαν οι δράστες της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη
- Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής και πού στρέφονται οι έρευνες

Mόλις 10 δευτερόλεπτα διήρκησε το δολοφονικό χτύπημα στα μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς μόλις έφτασαν οι δύο δράστες κατέβηκαν και με γρήγορο βήμα έφτασαν έξω από τα γραφεία και άρχισαν να πυροβολούν. Ο ένας φορούσε σκούφο και φαίνεται να είχε αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, ενώ ο δεύτερος φορούσε κράνος.

Απο απόσταση 10-15 μέτρων άρχισαν να πυροβολούν τα 4 άτομα που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία. Ένα από τα 4 άτομα κατάφερε και διέφυγε και μπήκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας στην προσπάθεια του να διαφύγει, τραυματίστηκε.

Οι δύο νεκροί δεν κατάφεραν ούτε καν να αντιδράσουν και έπεσαν νεκροί, ενώ οι δράστες με χτυπήματα στο κεφάλι έδωσαν και τη χαριστική βολή στα θύματα. Στη συνέχεια πάλι με γρήγορο βήμα, οι δύο δράστες επέστρεψαν στη μηχανή τους και διέφυγαν μέσω της Αττικής Οδού. Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως έχει παρθεί υλικό και από τις κάμερες του αυτοκινητόδρομου.

Με πιστόλι τύπου Zastava το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με προηγούμενη υπόθεση πυροβόλησαν οι δράστες τα μέλη της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Ηρακλείου, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση όλοι οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Mega, η αντιτρομοκρατική έχει στα χέρια της ένα βίντεο απο κάμερα κλειστού κυκλώματος που δείχνει τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης. Στο βίντεο έχει καταγραφεί όλο το περιστατικό και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για "ψυχρό, κυνικό, πολύ καλά ενημερωμένο επαγγελματία εκτελεστή".
Ο 29χρονος τραυματίας Αλέξανδρος Γέροντας, γιος δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Κηφισιάς και πατέρας ενός παιδιού, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς". Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε ύστερα από τέσσερις ώρες, με τους γιατρούς να λένε ότι πήγε καλά, ωστόσο δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και είναι διασωληνωμένος στην εντατική.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο τραυματίας υποβλήθηκε σε 
σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός άντρας έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.

Το χρονικό της επίθεσης

Λίγο μετά τις 19:30 μία μοτοσικλέτα με δύο άτομα που φορούσαν κράνη, σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα λίγο πιο πάνω από τα γραφεία της ΧΑ στο αντίθετο ρεύμα, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει καφετέρια, μπροστά στην οποία στέκονταν οι τρεις νεαροί.

Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης ενώ ο 29 χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Οι κινήσεις των δύο δραστών έδειξαν απόλυτο σχεδιασμό, προεργασία και αποφασιστικότητα. Έχουν παρκάρει το σκούρο Χόντα Βαραντέρο στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Ηρακλείου, από αυτό των γραφείων της Χρυσής Αυγής.
Με μαύρα ρούχα, μαύρο κράνος ο ένας και λευκό ο άλλος, διασχίζουν τη Λ. Ηρακλείου και φθάνουν απέναντι στη συμβολή της με την Μ. Κωνσταντίνου. Με εξαιρετική ψυχραιμία φθάνουν σε κοντινή απόσταση από τα θύματα. Πυροβολούν στο στήθος και όταν πέφτουν κάτω αιμόφυρτα, πυροβολούν ξανά στο κεφάλι δίνοντας «χαριστικές βολές». Ο 29χρονος σοβαρά τραυματίας φαίνεται πως δεν αποτελούσε κύριο στόχο τους

Αφού έχουν πυροβολήσει τουλάχιστον 12 φορές επιστρέφουν στη μοτοσυκλέτα και εξαφανίζονται αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Τα συνεργεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την πρώτη στιγμή αναζητούν υλικό από δημόσιες και ιδιωτικές κάμερες στην ευρύτερη περιοχή. Στο ίδιο πεδίο αναζήτησης είναι και ο εντοπισμός της μοτοσυκλέτας που τα δύο τελευταία αριθμητικά στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας ήταν «66». Οι αστυνομικοί έχουν απευθυνθεί στην Αττική Οδό προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο ύποπτης διέλευσης των δραστών πρίν ή και μετά τη διπλή δολοφονία. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

"Την 19.00 ώρα περίπου, χθες (1-11-2013), τέσσερις ημεδαποί άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών (22 και 27 ετών) και σοβαρά ο τρίτος, (29 ετών), ο οποίος διακομίστηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Όπως προέκυψε, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν. 
Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αστυνομικές Αρχές. 
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου. 
Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελλέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα (12) κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm, οι οποίοι απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση. 
Με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)".
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=248874&catid=4