Κλείνει ο δρόμος των Τεμπών για συντήρηση στις 12 και 13 Νοεμβρίου

04 Νοεμβρίου, 2013

Σύσκεψη φορέων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και η κατά το δυνατόν αποφυγή της ταλαιπωρίας των οδηγών εξαιτίας του κλεισίματος της Εθνικής Οδού στην περιοχή των Τεμπών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του...
Περιφερειακού Συμβουλίου, υπό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Όπως έγινε γνωστό η κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή την Τρίτη 12 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, από τις 07.00 π.μ. έως τις 20.00 μ.μ, λόγω εργασιών συντήρησης. Προς την κατεύθυνση αυτή, δόθηκε βαρύτητα στις εναλλακτικές διαδρομές, την ετοιμότητα και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών αλλά και την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. 

Την βούληση της Περιφέρειας να διασφαλιστεί η με κάθε τρόπο απρόσκοπτη διέλευση των ανθρώπων, αλλά και η μετακίνηση των εμπορευμάτων, μέσω των εναλλακτικών διαδρομών (παραλιακής οδού, επαρχιακής οδού Ελασσόνας και δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων) επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Αγοραστός.

Ο γεν. Αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Χαλάτσης ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα έγινε αυτοψία σε όλο το δίκτυο και έχουν εισημανθεί σημεία όπου πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις σήμανσης και προσδοκάται πως με τις απαραίτητες ενέργειες από την εταιρεία αλλά και με τη συνδρομή των δημάρχων θα περιορίσουμε το πρόβλημα. «Συγκεκριμένα στον ανατολικό άξονα θα έχουμε δέκα σημεία ελέγχου, όπου θα υπάρχουν και τα ανάλογα οχήματα, στον κεντρικό εννιά σημεία και στο δυτικό τρία. Στα Τρίκαλα θα υπάρχουν συνολικά έξι σημεία, στη Μαγνησία δυο και στην Καρδίτσα τρία. Συνολικά θα απασχοληθούν 260 αστυνομικοί, 24 αξιωματικοί και 128 οχήματα», ανέφερε.

Οι εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούνται είναι οι εξής: Για τα επιβατικά αυτοκίνητα ο ανατολικός άξονας μέσω των παραλίων, για τα φορτηγά ο κεντρικός άξονας μέσω Ελασσόνας, και ο δυτικός άξονας μέσω γέφυρας Μουργκάνη και Γρεβενών. Οποιαδήποτε άλλη διαδρομή δεν προτείνεται και όσοι οδηγοί θελήσουν να τις ακολουθήσουν διέρχονται αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.

magnesianews.gr