πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Δανείζονται για να τα βγάλουν πέρα 4 στους 10 Έλληνες :

Δανείζονται για να τα βγάλουν πέρα 4 στους 10 Έλληνες

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν τα νοικοκυριά στην Ελλάδα καταγράφει έρευνα...
 της ολλανδικής εταιρίας έρευνας αγοράς «Trendbox» για λογαριασμό της διεθνούς εισπρακτικής εταιρείας «Intrum Justitia»...


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 57% δύσκολα καταφέρνει να πληρώσει τους λογαριασμούς του μήνα, ενώ ποσοστό 38% δανείζεται από μέλη της οικογένειας και φίλους για να πληρώσει τους λογαριασμούς ή «φορτώνει» τις πιστωτικές κάρτες δημιουργώντας πρόσθετα χρέη.

Συνήθως οι απλήρωτοι λογαριασμοί είναι για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τηλέφωνο και οι κλήσεις της τροχαίας. Kι όλα αυτά τη στιγμή που, όπως αποκαλύπτει το HOT DOC, η ΝΔ δεν πληρώνει ούτε τη ΔΕΗ, ούτε το χαράτσι.

Η ανεργία και η μείωση των μισθών είναι τα κυρίαρχα προβλήματα, όπως επίσης η αύξηση της φορολογίας και οι αυξημένες τιμές των καυσίμων. Οι Έλληνες έχουν πλέον από τους χαμηλότερους βαθμούς αποταμίευσης σε όλη την Ευρώπη αφού το ποσοστό είναι στο 16% όσων αποταμιεύουν ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα.

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα εντοπίζονται και σε χώρες που δεν έχουν πληγεί ευθέως από την κρίση όπως η Γερμανία. Πάνω από το 30% των Γερμανών δηλώνουν πως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν με το εισόδημα που διαθέτει. Επίσης σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ουγγαρία πάνω από το 1/3 δηλώνει πως δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις δαπάνες.

koutipandoras.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/11/4-10.html