Προ των πυλών η πλήρης άρση της αναστολής των πλειστηριασμών

18 Νοεμβρίου, 2013


Τους κινδύνους υπογράμμισε σήμερα στους επικεφαλής της τρόικας η ηγεσία του Ανάπτυξης

Προειδοποίηση για τους πολιτικούς κινδύνους που ενέχει για την ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία υπογράμμισε σήμερα στους επί κεφαλής της τρόικας η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Αναπτύξεως κ. Κωστής Χατζηδάκης στην συζήτηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, τόνισε ότι η οποία λύση εξευρεθεί αφενός δεν θα πρέπει να θίγει τα ασθενέστερα οικονομικά νοικοκυριά αφετέρου θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη και των δυο κυβερνητικών εταίρων ώστε να ψηφισθεί από την Βουλή.

Ειδικότερα, μετά την συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τους κ.κ. Π. Τόμσεν, Μ. Μορς και . Μαζούχ στελέχη του υπουργείου Αναπτύξεως υπογράμμισαν ότι έγινε σαφές προς τους εκπροσώπους των δανειστών πως το θέμα των πλειστηριασμών είναι το πλέον ευαίσθητο πολιτικά θέμα που χειρίζεται η Κυβέρνηση και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι υπάρχει η δέσμευση του Πρωθυπουργού αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και σχετίζεται άμεσα με τις αποφάσεις των δυο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Για το θέμα των πλειστηριασμών η συζήτησις θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μεταξύ τρόικας και Κυβέρνησης και θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις τις επόμενες ημέρες.