Στις 31/12 λήγουν οι κωδικοί Τaxis για χρήστες χωρίς κλειδάριθμο - Τι πρέπει να κάνετε

11 Δεκεμβρίου, 2013


Οριστικοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τη λήξη των παλαιών κωδικών Taxis των φορολογουμένων στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Η ημερομηνία 31/12/2013 προέκυψε έπειτα από αρκετές παρατάσεις, καθώς ειδικά η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη φορολογικές υποχρεώσεις, που δεν επέτρεπαν στους φορολογούμενους να μείνουν ούτε για λίγο χωρίς κωδικό στο Taxis.

Οι παρατάσεις αυτές έφτασαν στο τέλος τους και όλοι οι χρήστες του Taxis, οι οποίοι έχουν κάνει εγγραφή πριν τον Δεκέμβριο του 2010 και δεν έχουν πιστοποιηθεί στη ΔΟΥ με κλειδάριθμο, χάνουν τον κωδικό τους.

Τι πρέπει να κάνετε


Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πιστοποίηση των στοιχείων σας σε μια οποιαδήποτε ΔΟΥ. Αυτό σημαίνει επίσκεψη στο τμήμα μητρώου της ΔΟΥ με το δελτίο ταυτότητας ή αν στείλετε τρίτο άτομο θα χρειαστεί και μια υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση προς τον τρίτο. Από την ΔΟΥ θα παραλάβετε μια εκτύπωση, που θα περιέχει τον απαραίτητο κλειδάριθμο. Μόλις παραλάβετε το χαρτί, τότε άμεσα θα πρέπει να μεταβείτε στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. 


Αν δεν θυμάστε πότε γραφτήκατε στο Taxis


Στην περίπτωση που δεν θυμάστε αν γραφτήκατε πριν από τον Δεκέμβριο του 2010, αναζητείστε το σχετικό e-mail που είχατε λάβει για την ενεργοποίησή σας στο σύστημα. Αν δεν έχετε λάβει τέτοιο mail, μπορείτε να δείτε αν χρειάζεται να κάνετε την ενεργοποίηση, πηγαίνοντας στην ΓΓΠΣ, στην εφαρμογή αναζήτησης παλαιού χρήστη, στο λινκ: https://www1.gsis.gr/webtax2/LookForOldUser/year2013/LookForOldUser/index.jsp
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=256889&catid=13