Εύβοια: Βγάζουν σε πλειστηριασμό το σπίτι 60χρονου καρκινοπαθή με άρρωστο παιδί

07 Δεκεμβρίου, 2013


Δικαστική απόφαση βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι ενός 60χρονου δανειολήπτη στο Αλιβέρι, ο οποίος είναικαρκινοπαθής και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, το οποίο πάσχει από χρόνια πάθηση.

Σοκ προκάλεσε η απόφαση του Δικαστηρίου, στη Χαλκίδα, με την οποία ο 60χρονος κάτοικος Αλιβερίου χάνει το σπίτι του για χρέη σε τράπεζα.

Όπως γράφει το eviazoom, πρόκειται για καρκινοπαθή, πρόσφατα εγχειρισμένο και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, το οποίο πάσχει από χρόνια πάθηση.

Ο 60χρονος δανειολήπτης που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έχει καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη από το 2011.

Ο δανειολήπτης είχε αρχικά δικαιωθεί στο πρώτο δικαστήριο που είχε γίνει, κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου «Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά η τράπεζα έκανε έφεση και η καινούργια δικαστική απόφαση αναίρεσε όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα το σπίτι του 60χρονου να βγεί στο "σφυρί".

Έντονες οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και ειδικά των πρώην συναδέλφων του 60χρονου, (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Εύβοιας) οι οποίοι διοργανώνουν διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, με στόχο την ματαίωση του πλειστηριασμού.