πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Το "έλα να δεις" στις εφορίες - Απελπισμένοι καταθέτουν πινακίδες - Δεν βλέπει παράταση ο Θεοχάρης :

Το "έλα να δεις" στις εφορίες - Απελπισμένοι καταθέτουν πινακίδες - Δεν βλέπει παράταση ο Θεοχάρης

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013


Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, λέει ο λαός και για πολλούς η ελπίδα ότι θα έμεναν κάποιαχρήματα προκειμένου να προμηθευτούν τα τέλη κυκλοφορίας, δυστυχώς πέθανε. Έτσι από το πρωί επικρατεί συνωστισμός στις περισσότερες ΔΟΥ της χώρας.

Πολίτες σπεύδουν να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Ουρές και στις τράπεζες από εκείνους που καταφεραν τελευταία στιγμή να βρουν χρήματα και να εξοφλήσουν τέλη κυκλοφορίας και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις.
Χαμός στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδωνΗ εικόνα που κατέγραψε το Newsit στη ΙΘ ΔΟΥ Αθηνών είναι χαρακτηριστική. Και στην Δ' ΔΟΥ Αθηνών, στα Εξάρχεια, υπήρχε "ουρά" τουλάχιστον 150-200 πολιτών όταν άνοιξαν οι πόρτες της στις 8 το πρωί, ενώ οι πρώτοι είχαν σπεύσει από τις 6:30 το πρωί.

Στη ΔΟΥ Περιστερίου πολίτες έφταναν από τα ξημερώματα και επίσης υπήρχε μεγάλη αναμονή μέχρι την εξυπηρέτησή τους.

 

Συμπεριλαμβανομένης της σημερινής, απομένουν δυο εργάσιμες ημέρες (30 και 31 τρέχοντος) για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας 2014, την καταβολή της τελευταίας δόσης φόρου εισοδήματος, των δόσεων του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013), καθώς και την κατάθεση πινακίδων ή την έκδοση κλειδάριθμου.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, απαντώντας σε ερωτήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης παράτασης, επεσήμανε ότι τούτο εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αν και σημείωσε ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του συστήματος και οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται κανονικά.
Μέχρι στιγμής, μολονότι εφέτος η σχετική διαδικασία κινείται ταχύτερα της αντίστοιχης περυσινής, σχεδόν 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας μέσω του τραπεζικού συστήματος. 

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.
Οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2014 και οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, για τις δυο επόμενες εργάσιμες ημέρες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=260457&catid=3