Βροχερός ο καιρός τα Χριστούγεννα

24 Δεκεμβρίου, 2013

Βροχερός θα είναι τα Χριστούγεννα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί και το βράδυ οπότε... και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την ανατολική στερεά-Εύβοια, τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, ωστόσο σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Θα πνέουν επίσης νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, προβλέπονται από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες στα νοτιοδυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν και πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νίοτια. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Θα πνέουν επίσης βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν προβλέπονται στηΘεσσαλονίκη, όπου θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και το θερμόμετρο θα δείξει από -1 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Aναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοι 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφορ.

Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα νότια, οι όποιες βαθμιαια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά το βράδυ.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτια τοπικά 6 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαια θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στα νότια θα σημειωθούν βροχές, οι όποιες τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια το βράδυ στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: μεταβλητοι 3 με 4 και στα ανατολικά και νοτια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαια και στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες στα δυτικά οι όποιες το βράδυ πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαια θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτια τοπικά 6 μποφορ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/12/blog-post_3984.html