EMBOΛΙΟ ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ...

08 Δεκεμβρίου, 2013

Ένα μεγάλο βήμα για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα εμβόλιο που επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου και φαίνεται ότι μπορεί να είναι διαθέσιμο ακόμη...
και σε πέντε χρόνια.
Οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα φάρμακο σε ενέσιμη μορφή, το οποίο περιέχει μια ουσία που καταστρέφει τις αμυλοειδείς πλάκες που σχηματίζονται στον εγκέφαλο εξαιτίας της νόσου, και μάλιστα όταν αυτή βρίσκεται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο και τα συμπτώματα δεν έχουν εκδηλωθεί.
Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν στην έκθεσή τους ότι η χρήση του θα είναι αποτελεσματική στα άτομα που δεν βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου, αλλά σε εκείνα που έχουν προσβληθεί από αυτήν αλλά τα συμπτώματα δεν έχουν εκδηλωθεί.
Μάλιστα, πιστεύουν ότι στο μέλλον το Αλτσχάιμερ θα προλαμβάνεται εγκαίρως, καθώς σ' αυτές τις περιπτώσεις το εμβόλιο θα χορηγείται άμεσα, δηλαδή δέκα χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τον χρόνο στον οποίο ξεκινούν οι θεραπείες σήμερα.
Το φάρμακο βρίσκεται ήδη στη φάση των κλινικών δοκιμών, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή 2.100 ασθενών που πάσχουν από Αλτσχάιμερ ήπιας μορφής και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2016.
Αν μέχρι τότε αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό και απολύτως ασφαλές για τον ανθρώπινο οργανισμό, δεν αποκλείεται να διατεθεί στην αγορά μετά το 2018.
Οι επιστήμονες πάντως δηλώνουν ήδη αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι θα βοηθήσει χιλιάδες άτομα να συνεχίσουν να ζουν μια φυσιολογική ζωή, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/12/embo.html