πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Σε ισχύ η απόφαση για φθηνότερο εως 70% ρεύμα όταν η αιθαλομίχλη ξεπερνά τα όρια - Διαβάστε ποιοί το δικαιούνται :

Σε ισχύ η απόφαση για φθηνότερο εως 70% ρεύμα όταν η αιθαλομίχλη ξεπερνά τα όρια - Διαβάστε ποιοί το δικαιούνται

Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014


- Η έκπτωση αφορά καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο
- Σε 40 εκ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος που θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό
- Μηδενική χρέωση για τους δικαιούχους κοινωνικούτιμολογίου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.

Την απόφαση υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, όταν η αιθαλομίχλη χτυπάει “κόκκινο”, θα παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων. Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με άλλη Κοινή Υπουργική Απόφαση που ήδη ισχύει, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, που κατοικούν στην περιοχή εφαρμογής των μέτρων και για διπλάσιο αριθμό ημερών, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας είναι μηδενική. Εξάλλου, ήδη παρέχεται αντίστοιχη έκπτωση 70% στις προνοιακές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών.