Δεκάδες δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά πιστοποιητικά

03 Ιανουαρίου, 2014

«Λαβράκια» βγάζουν οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης

Περί τους 30 επιπλέον δημοτικούς αστυνομικούς έχουν εντοπιστεί από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) με πλαστά πιστοποιητικά ξένων γλωσσών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του aftodioikisi.gr, τα επιπλέον πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που ανεβάζουν τον αριθμό των δημοτικών αστυνομικών που έχουν προσληφθεί παράνομα σε άνω των 70 (δηλαδή περίπου στο 2% του συνόλου των 3.576 που εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας) αφορούν την αγγλική γλώσσα και προέρχονται από το Βρετανικό Συμβούλιο το οποίο, αρχικά είχε αρνηθεί να δώσει τα σχετικά στοιχεία επικαλούμενο έγγραφο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία του ανακοίνωση το ΣΕΕΔ είχε κάνει λόγο για 42 δημοτικούς αστυνομικούς με πλαστά πτυχία ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανεβάσει τον αριθμό σε 45.

Ο έλεγχος συνεχίζεται

Ωστόσο, μετά από έντονες πολιτικές πιέσεις που ασκήθηκαν το Βρετανικό Συμβούλιο ενέδωσε και οι ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ που συνεχίζουν τον έλεγχο έβγαλαν λαβράκια.

Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις (δηλαδή και προς τα υπόλοιπα Ινστιτούτα Ξένων Γλωσσών όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ιταλικό Ινστιτούτο αλλά και το Ινστιτούτο Θερβάντες που συνεχίζουν να αρνούνται) αν και υπολογίζεται ότι ο κύριος όγκος των πλαστών πιστοποιητικών αφορά την αγγλική γλώσσα.

Παράλληλα έλεγχος διεξάγεται και για τα πιστοποιητικά εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών (ECDL) καθώς και εκεί παρατηρούνται μικρότερες ή μεγαλύτερες παρατυπίες.