Απολύουν από το Δημόσιο προστάτη ανήλικου τέκνου με αναπηρία 67%

08 Φεβρουαρίου, 2014

Μετά την περίπτωση εγκύου και δύο γυναικών που βρίσκονται σε λοχεία που απολύονται, λόγω... κατάργησης οργανισμού του δημοσίου, έρχεται ακόμα μία περίπτωση εργαζομένου που απολύεται ενώ είναι προστάτης τέκνου με αναπηρία 67%.

Η μνημονιακή επιταγή των απολύσεων στο Δημόσιο, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν υπολογίζει καθόλου τον παράγοντα άνθρωπο και παράλληλα έρχεται να παραβιάσει τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Μέσα στους 21 φορείς που καταργούνται, είναι και αυτό του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, στο οποίο ανήκουν τόσο η έγκυος, οι δύο γυναίκες σε λοχεία και ο πατέρας προστάτης ανήλικου τέκνου με αναπηρία 67%.

Καταργώντας το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου του υπουργείου Εργασίας, στέλνει στην ανεργία τρεις γυναίκες και έναν πατέρα προστάτη, υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αόριστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), παρ' ότι η μία βρίσκεται στα πρώτα στάδια εγκυμοσύνης, οι άλλες δύο σε περίοδο λοχείας και ο πατέρας προστατεύεται και αυτός από νόμο του κράτους, όντας ο μοναδικός που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στο ανήλικο τέκνο του που πάσχει από Παιδικό Αυτισμό – Σύνδρομο Asperger.

Διαβάστε την επιστολή του πατέρα...

“Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια της Δημόσιας Διαβούλευσης του σχεδίου νόμου «Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και ιδιαίτερα για το Άρθρο 8: «Κατάργηση του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.)», θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

Το 2005 προσελήφθην με ΑΣΕΠ ως εξειδικευμένο προσωπικό υψηλών προσόντων στην ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε., όπου κατείχα τη θέση του υπευθύνου ΚΕΚ. Το 2011 η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε. συγχωνεύθηκε με την ΠΑΕΠ Α.Ε. και έτσι δημιουργήθηκε το ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, Οργανισμός Ιδιωτικού Δικαίου, Εποπτευόμενος από το Υπουργείο Εργασίας. Στον Οργανισμό αυτό, ο οποίος είναι σήμερα υπό κατάργηση με το ως άνω σχέδιο Νόμου, εργάζομαι ακόμη ως Υπάλληλος ΠΕ, στο Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης.

Δε θα σταθώ στο εξαιρετικό μορφωτικό και εργασιακό επίπεδο των εργαζομένων, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι με το έργο τους στον Οργανισμό, αλλά στην κατάφωρη αδικία που συντελείται εις βάρος μου και σε βάρος του ενός και μοναδικού τέκνου μου, του οποίου την ευθύνη για την ανατροφή έχω αποκλειστικά εγώ με το μισθό από αυτή τη δουλειά.

Το δεκάχρονο τέκνο μου πάσχει από Παιδικό Αυτισμό – Σύνδρομο Asperger και έχει μόνιμη πλέον Αναπηρία 67% πιστοποιημένη και πρόσφατα από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Ως γονέας Ανάπηρου παιδιού είμαι μέλος σε Σύλλογο Οικογενειών Ατόμων με Αναπηρία, μέλος της ΕΣΑΜΕΑ.

Όπως γνωρίζετε επίσης η Ελληνική Βουλή έχει ψηφίσει Νόμο με τον οποίο προστατεύει τα άτομα με Αναπηρίες, καθώς και τους γονείς αυτών από Απόλυση από το Δημόσιο τουλάχιστον Τομέα.

Στο ως άνω σχέδιο Νόμου, όπως διαπιστώνω, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη και καμιά μεταβατική διάταξη σχετικά με το θέμα αυτό.

Παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματός μου, ώστε να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι για ποιο λόγο δεν εξαιρείται και το δικό μου παιδί από την απόλυση και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια κατάφωρη αδικία”.