πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Πιθανώς να βρέθηκε το μαύρο κουτί του Boeing :

Πιθανώς να βρέθηκε το μαύρο κουτί του Boeing

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014


Σήμα από το βυθό του Ινδικού «έπιασε» κινεζικό πλοίο

Ελπίδες εντοπισμού του μοιραίου Boeing των Malaysia Airlines, που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες, γεννά ο εντοπισμός σήματος στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού, που είναι πιθανό να ανήκει στο μαύρο κουτί του αεροσκάφους. 

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κινεζικά, το σήμα έχει συχνότητα 37.5kHz ανά δευτερόλεπτο, όπως αυτό που εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά αεροσκαφών. 

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχουν αποδείξεις πως πρόκειται όντως για το μαύρο κουτί και οι ειδικοί συνιστούν αυτοσυγκράτηση. 

Στις έρευνες συμμετέχουν δεκάδες πλοία και αεροσκάφη εντείνοντας τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Βoeing καθώς ο χρόνος ζωής των μπαταριών του μαύρου κουτιού μετρά αντίστροφα. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν είχε δηλώσει πως η χώρα του δεν θα σταματήσει να ψάχνει για το αεροπλάνο και δεν θα υπολογίσει το κόστος των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων.

«Η έρευνα εκτείνεται πέρα από τα δολάρια και τα σεντ», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ. «Η Μαλαισία δεν θα σταματήσει να ψάχνει για την [πτήση] MH370».

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας με τελικό προορισμό το Πεκίνο.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας είναι δύσκολες, απαιτητικές και πολύπλοκες», είπε. «Παρ' όλ' αυτά, η αποφασιστικότητά μας παραμένει αμείωτη».

«Θα συνεχίσουμε τις έρευνες με το ίδιο σθένος και την ίδια ένταση», πρόσθεσε. «Το οφείλουμε στις οικογένειες εκείνων που επέβαιναν στο αεροπλάνο και στον ευρύτερο κόσμο».

Έως 13 αεροπλάνα και 11 πλοία έχουν ενταχθεί στις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους στο νότιο Ινδικό Ωκεανό ανοικτά του Περθ της Αυστραλίας. Ένα βρετανικό υποβρύχιο και δύο αυστραλιανά σκάφη με υποβρύχιο ερευνητικό εξοπλισμό έχουν εντείνει τις υποβρύχιες έρευνες με την ελπίδα να εντοπίσουν ένα σήμα του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου. 

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μία έκταση περίπου 217.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 1.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.