Παραιτήθηκε ο Μπαρτζώκας! Ψάχνει προπονητή ο Ολυμπιακός

10 Οκτωβρίου, 2014


- Το κλίμα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήταν βαρύ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό 
- Ο Έλληνας τεχνικός υπέβαλε την παραίτηση του στη διοίκηση του Ολυμπιακού
- Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τους Αγγελόπουλους
- Ο Μίλαν Τόμιτς αναλαμβάνει προσωρινά την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό μόλις μία ημέρα μετά την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων της φετινής σεζόν.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν και το... κύκνειο άσμα του Έλληνα τεχνικού που αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτησή του.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε αποδεκτή την παραίτηση και έτσι ο Μπαρτζώκας αποχωρεί από τον πάγκο των "ερυθρόλευκων". Ο Μίλαν Τόμιτς αναλαμβάνει προσωρινά την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας και θα βρίσκεται στον πάγκο στο ματς της Κυριακής κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών.

Πιθανοί αντικαταστάτες του Μπαρτζώκα είναι ο Φώτης Κατσικάρης, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα και προσωρινά την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο Μίλαν Τόμιτς. Ευχαριστούμε τον πρώτο Έλληνα τεχνικό που κατέκτησε την Ευρωλίγκα για όσα προσέφερε στο σύλλογο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του."
2 χρόνια χωρίς εγχώριο τίτλο

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2012 μετά την αποχώρηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που σήκωσε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Στην Ελλάδα ηττήθηκε σε όλα τα κρίσιμα ματς από τον Παναθηναϊκό του Αργύρη Πεδουλάκη όμως η κατάκτηση της Ευρωλίγκας ήταν αυτή που έμεινε στο μυαλό των φίλων της ομάδας.

Η σεζόν 2013-14, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά έσπασε όλα τα ρεκόρ στην αρχή της σεζόν αλλά η ήττα από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του κυπέλλου ήταν αυτή που άλλαξε το κλίμα. Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν όλους τους τίτλους αλλά το βασικό πλήγμα ήταν ο χαμένος τέταρτος τελικός στο ΣΕΦ.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=339597&catid=1