Πάτρα: Εκβίαζαν 20χρονο ανεβάζοντας άσεμνες φωτογραφίες στο facebook

15 Μαρτίου, 2015

Υπόθεση εκβιασμού σε βάρος 20χρονου εξιχνίασε η Ασφάλεια Πατρών. Το θύμα είχε δεχθεί πρόσκληση από 39χρονο για να πάει στην Βραζιλία για εργασία.  Πράγματι ο νεαρός πήγε στην χώρα της... Λατινικής Αμερικής όπου και έμεινε για αρκετό καιρό στο ίδιο σπίτι με τον 39χρονο.

Για κάποιο διάστημα οι δυο τους πήγαν και στη Χιλή, μετά όμως ο νεαρός διαφώνησε και γύρισε στην Πάτρα. Έκτοτε ο «οικοδεσπότης» του άρχισε ένα «παιχνίδι» εκβιασμού, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο 20χρονος είχε αποθηκεύσει φωτογραφίες του στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν από κοινού στη Βραζιλία.

Ο 39χρονος φέρεται να έφτιαξε ψεύτικο προφίλ στο facebook όπου ανέβαζε «άσεμνες» φωτογραφίες του νεαρού. Στη συνέχεια ζητούσε χρήματα από την οικογένειά του προκειμένου να τους δώσει τους κωδικούς και έτσι εκείνοι να κατεβάσουν τις φωτογραφίες.

Χθες το πρωί η μητέρα του 20χρονου έδωσε ραντεβού με μια γυναίκα, που εκπροσωπούσε τον εκβιαστή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας. Εκεί της παρέδωσε τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει. Η αστυνομία όμως ήταν ενημερωμένη και την συνέλαβε. Μετά από λίγο στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας έπεσε και ο εκβιαστής καθώς η 39χρονη υπέδειξε το σπίτι στο οποίο διέμενε.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/03/20-facebook.html