Έγγραφο ντοκουμέντο! Προειδοποιούσαν πως τα Airbus κάνουν ανεξέλεγκτες βυθίσεις - Το μαύρο κουτί έδειξε φωνές στο πιλοτήριο

25 Μαρτίου, 2015


- Είχε το 2014 υπάρξει σε άλλο αεροσκάφος Airbus απότομη ξαφνική βύθιση που έκανε την πτήση Μπιλμπάο-Μόναχο
- Το μαύρο κουτί έχει δείξει ήχους και φωνές στο πιλοτήριο, αλλά δεν μπορούν ακόμα να εξετάσουν ούτε τη γλώσσα
- Το ενδεχόμενο έκρηξης του αεροπλάνου στον αέρα έχει απομακρυνθεί τελείως παρά τις εικόνες στις γαλλικές Άλπεις
- Η Daily Mail αναφέρει πως ένα σοβαρό σενάριο είναι να είχε σπάσει το τζάμι στο πιλοτήριο

Ένα έγγραφο ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα το Mega αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα με το αεροπλάνο Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις και παρέσυρε στο θάνατο 150 ανθρώπους και που ίσως εξηγεί τη συντριβή.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου του 2014, δηλαδή πριν περίπου τρεις μήνες και έχει τις οδηγίες που έχει η Airbus όταν υπάρξει ξαφνική βύθιση του αεροσκάφους, δηλαδή τι πρέπει να κάνει ο πιλότος και τι συστήματα πρέπει να ενεργοποιήσει ή όχι.

Αυτό το έγγραφο προέκυψε μετά από έλεγχο που είχε υπάρξει είχε προηγηθεί μία ανεξήγητη βύθιση σε αεροσκάφος τέτοιου τύπου, σε πτήση από το Μπιλμπάο προς το Μόναχο. Σε αυτή την πτήση φυσικά δεν είχε υπάρξει πρόβλημα σοβαρό καθώς ο πιλότος είχε καταφέρει να επαναφέρει τον έλεγχο στο αεροπλάνο.

Σε συνέντευξη Τύπου των εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων έγινε γνωστό πως έχουν καταφέρει οι τεχνικοί να ανακτήσουν συνομιλίες μέσα από το πιλοτήριο του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρείας Germanwings.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός ο επικεφαλής της Υπηρεσίας επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση ακόμα να πει εάν αυτές οι συνομιλίες από το πιλοτήριο είναι των κυβερνητών, αλλά περιορίστηκε να μιλήσει για ήχους που μπορούν να αξιοποιηθούν. Όπως ανέφεραν οι εμπειρογνώμονες δεν είναι ακόμα γνωστή ούτε η γλώσσα των συνομιλιών που ακούγονται, ούτε η διάρκεια. 
Πάντως, οι ελπίδες για περισσότερες πληροφορίες από το δεύτερο μαύρο κουτί φαίνεται πως εξανεμίζονται, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε, αλλά με κατεστραμμμένη την κάρτα μνήμης, κάτι που σημαίνει πως ουσιαστικά μπορεί να είναι άχρηστο.

Για το χρόνο επεξεργασίας των στοιχείων από τη μοιραία συντριβή στις γαλλικές Άλπεις, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας σημείωσε πως μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και μήνες. 

Αναφορικά με τον τρόπο που το αεροσκάφος συνετρίβη στον ορεινό όγκο των Άλπεων οι εμπειρογνώμονες ξεκαθαρίζουν πως το αεροσκάφος έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο βουνό, αλλά χωρίς να έχουν παρεκκλίνει της πορείας τους,  όπως δείχνει τουλάχιστον το τελευταίο τους στίγμα στο ραντάρ. Αυτό σημαίνει πως όλα όσα έγιναν, συνέβησαν μετά το τελευταίο στίγμα, όπου το αεροπλάνο άρχισε την καθοδική του πορεία μέχρι που συνετρίβη. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail η τραγωδία συνέβη λόγω απότομης αποσυμπίεσης που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν τα επίπεδα οξυγόνου και έτσι να χάσουν τις αισθήσεις τους,οι πιλότοι.

Όπως, αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο Airbus που θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα αεροπλάνα ίσως έσπασε το τζάμι μέσα στο πιλοτήριο, με αποτέλεσμα να πέσουν σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα οξυγόνου και εν συνεχεία οι πιλότοι να χάσουν τις αισθήσεις τους. 
http://www.newsit.gr/kosmos/eggrafo-ntokoumento-proeidopoiousan-airbus/385654