πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Το ΣτΕ υπέρ του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας :

Το ΣτΕ υπέρ του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015


Απέρριψε τις προσφυγές του δήμου και κατοίκων της περιοχής

Το πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια. 

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου , σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών απέρριψε τις προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κατοίκων της περιοχής που μπλόκαραν το έργο. 

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ζητούσε από το ΣτΕ, να ακυρωθεί η από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας». Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.