Το Sprout ενώνει τον ψηφιακό με τον πραγματικό κόσμο

14 Μαρτίου, 2015


Το Sprout ενώνει τον ψηφιακό με τον πραγματικό κόσμο

Η γνωστή εταιρεία στο χώρο των υπολογιστών HP, έχει ξεκινήσει το λανσάρισμα μιας νέας πλατφόρμας που ακούει στο όνομα Sprout.

Η εταιρεία ελπίζει ότι η πλατφόρμα υπολογιστή Sprout θα επανακαθορίσει το ρόλο του οικιακού υπολογιστή, παρά το γεγονός ότι τα παραδοσιακά PCs γνωρίζουν σημαντική κάμψη στις πωλήσεις καθώς οι φορητές συσκευές κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Το Sprout είναι η πρώτη του είδους πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί ώστε να άρει το φράγμα μεταξύ του ψηφιακού και του πραγματικού κόσμου, μπλέκοντας το δισδιάστατο με το τρισδιάστατο, κάτι που η HP ονομάζει «μικτή πραγματικότητα».

Αποτελείται από έναν όλα-σε-ένα υπολογιστή με οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης, μια ευέλικτη επιφάνεια που λειτουργεί σαν δεύτερη οθόνη αφής, ένα σκάνερ, έναν αισθητήρα βάθους, μια κάμερα υψηλής ανάλυσης και έναν προτζέκτορα.

Το σύστημα τρέχει τόσο τα Windows 8.1, όσο και την πλατφόρμα HP Workspace, ένα νέο λειτουργικό που ανέπτυξε η εταιρεία για το Sprout προκειμένου να εκμεταλλευόμαστε την εμπειρία της διπλής οθόνης.

Η πλατφόρμα Sprout μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για καλλιτεχνικές εφαρμογές και graphic design. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να σκανάρουν τρισδιάστατα πραγματικά αντικείμενα χρησιμοποιώντας τον προτζέκτορα, και κατόπιν να περιστρέφουν τα αντικείμενα με τα δάχτυλά τους.

Το Sprout κοστίζει στην Αμερική 1.899 δολάρια.

Δείτε φωτογραφίες 
















Play Button