πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Πώς θα κινηθούν την Πρωτομαγιά μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ :

Πώς θα κινηθούν την Πρωτομαγιά μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015


Στάση εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς

Σε στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 το πρωί θα προχωρήσουν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ). 

«Τα τελευταία χρόνια με τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ισοπεδώθηκαν μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα και χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά», τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Σημειώνεται ακόμη πως «η Πρωτομαγιά, είναι ημέρα μάχης απέναντι στην οικονομική, παραγωγική, ερήμωση των πόλεων και όχι μόνο, που τις μαστίζει η ανεργία, η απλήρωτη εργασία, η κοινωνική απαξίωση».

«Για άλλη μια φορά, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους», συμπληρώνουν.

Τέλος, διαβεβαιώνουν ότι «τα Σωματεία θα είναι παρόντα και στους νέους αγώνες» και ανακοινώνουν τη στάση εργασίας και τη συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως αυτές ορίζονται από τα οικεία Εργατικά Κέντρα του κάθε πρωτοβάθμιου Σωματείου.