BOMBA ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Πριν από λίγο κατέβασε ρολά το πιο ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας

25 Μαΐου, 2015

Το εμβληματικό και ιστορικό...
"Πεντελικόν", στην Κηφισιά κλείνει οριστικά.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η HuffPost Greece με τους υπευθύνους του ξενοδοχείου, επιβεβαίωσε ότι πριν λίγη ώρα «κατέβηκαν» τα συστήματα κρατήσεων του ξενοδοχείου, ενώ ειδοποιήθηκαν οι πελάτες που διαμένουν στο ξενοδοχείο, να αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο και έως τς 12.00 να έχουν αποχωρήσει από τα δωμάτια.

Η ίδια ειδοποίηση έχει δοθεί και στους εργαζόμενους, ότι δηλαδή στις 12.00 σταματά η λειτουργία του ξενοδοxείου και θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Η ιστορία του "Πεντελικόν"

Το 1924 άρχισε η οικοδόμηση του ξενοδοχείου και το 1927 έγιναν τα εγκαίνια του. Ανάμεσα στους επιφανείς πελάτες της εποχής ήταν και ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το «Πεντελικόν» ήταν πάντα ο χώρος συνάντησης των «μεγάλων» οικογενειών της Αθήνας. Tο 1984 το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν ήρθε στην ιδιοκτησία του κ. Βάρδη, ο οποίος όταν απέκτησε το ξενοδοχείο, το έκανε συνώνυμο της πολυτελείας. Το «Πεντελικόν» έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα -πέρα από την κοινωνία των βορείων προαστίων- το 1990.

Το φθινόπωρο του 1990 το ξενοδοχείο έγινε ευρέως γνωστό όταν η Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ συνεδρίασε για να εκλέξει τον πρώτο γραμματέα του κόμματος. Τότε η Μελίνα Μερκούρη, οι Θ. Πάγκαλος, Κ. Λαλιώτης και Κ. Σημίτης προόριζαν για την θέση τον κ. Π. Αυγερινό.

Και είχαν μετωπική σύγκρουση με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που σε δραματικούς τόνους είπε από το βήμα της ΚΕ: «Βρέθηκα ενώπιον ενός ωμού εκβιασμού και αν χρειαστεί θα δώσω τα στοιχεία. Δεν πρόκειται να υποκύψω. Δέχομαι την πρόκληση. Η πρότασή μου για τη θέση του Γραμματέα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος». Στο πλευρό του προέδρου τάχθηκε τότε και ο Γ. Γεννηματάς, λέγοντας το θρυλικό: «Χωρίς τον Άκη δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ».

Το «Πεντελικόν» ωστόσο εκτός από σημείο συνάντησης πολιτικών ήταν και «καταφύγιο» παραγόντων του ποδοσφαίρου. Στο «Πεντελικόν» έφερε το 2002 ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Ψωμιάδης τον Μπάγεβιτς και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας έκαναν πορεία έξω από το ξενοδοχείο.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/05/bomba_25.html