Έτοιμη για... μπουλντόζες η ΑΕΚ! Ομόφωνο “ναι” από το ΣτΕ

05 Ιουνίου, 2015


Πολύ σημαντική ημέρα για την ΑΕΚ, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε "πράσινο φως” για τη δημιουργία του νέουγηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το πιο μεγάλο εμπόδιο για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ξεπεράστηκε, αφού ΣτΕ ανακοίνωσε με πάσα επισημότητα πως απέρριψε τις δύο προσφυγές που είχαν καταθέσει τόσο ο Δήμος Φιλαδέλφειας όσο και κάποιοι κάτοικοι εις βάρος της “Αγιά Σοφιάς”

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος δημοσίευσε τις υπ΄ αριθμ.2153-2154/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας με τις οποίες ομόφωνα απορρίπτονται οι προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ζητούσε από το ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης "προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας". Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική.

Από τη στιγμή που δημοσιεύθηκαν και επίσημα οι δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται πλέον η οικοδομική άδεια της ΑΕΚ για να ξεκινήσουν τα έργα.