πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Θεσσαλονίκη: Έτσι άνοιγαν τις πόρτες ασφαλείας - Η παγίδα που δεν πρόσεχαν οι ένοικοι και η λεία των 250.000€! :

Θεσσαλονίκη: Έτσι άνοιγαν τις πόρτες ασφαλείας - Η παγίδα που δεν πρόσεχαν οι ένοικοι και η λεία των 250.000€!

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015


Οι ιδιοκτήτες είχαν πληρώσει αδρά ώστε να θωρακίσουν τα διαμερίσματά τους με πόρτεςασφαλείας - Οι δράστες όμως ήξεραν καλά τι έπρεπε να κάνουν...

Ads by Google

Ξενοδοχεία στην ΤαϊλάνδηΔείτε κριτικές και βρείτε προσφορές για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδηtripadvisor.com.gr
Χρηματικό ποσό 170.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 85.000 ευρώ είχαν αποφέρει τον τελευταίο μήνα σε μία εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα διαρρηκτών οι διαρρήξεις δύο διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη, από ένα από τα οποία είχαν αφαιρέσει και πακτωμένο χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα αποτελείται από 5 Βούλγαρους, ηλικίας 36 έως 48 ετών, ένας από τους οποίους ήταν ο 42χρονος αρχηγός της, ενώ οι άλλοι είχαν εκτελεστικά καθήκοντα και χρησιμοποιούσε εξαιρετικά εξειδικευμένο διαρρηκτικό εξοπλισμό τόσο για την παραβίαση κλειδαριών θωρακισμένων θυρών όσο και για την διάρρηξη και κοπή χρηματοκιβωτίων.
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η οργάνωση προεπέλεγε τους στόχους με κριτήριο την απουσία των ενοίκων, για την διαπίστωση της οποίας χρησιμοποιούσε μικρά ξυλάκια τα οποία έβαζε στο κάτω μέρος των κεντρικών εισόδων των διαμερισμάτων, ελέγχοντας πιθανή μετακίνησή τους, που αν δεν γινόταν, επιβεβαίωνε την απουσία των υποψήφιων θυμάτων τους.

Εννέα τέτοια ξυλάκια μαζί με 3 φιάλες υγραερίου – οξυγόνου, ένα φλόγιστρο για την κοπή βαρέων μετάλλων, 14 ηλεκτρόδια για συσκευή κοπής-συγκόλλησης βαρέων μετάλλων, ένα ζευγάρι προστατευτικών γυαλιών για τις εργασίες με τον προαναφερόμενο εξοπλισμό, ένα διαρρηκτικό εργαλείο κλειδαριών θωρακισμένων θυρών ασφαλείας και 20 κεφαλές τρυπανιού εντοπίστηκαν στον χώρο της προσωρινής διαμονής τους στη Θεσσαλονίκη και στα τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν.
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο χώρος της διαμονής τους, όπου συνελήφθησαν χθες μετά από επιχείριση της αστυνομίας, ήταν προσωρινός έτσι ώστε να αποφεύγεται πιθανός εντοπισμός τους και για αυτό το λόγο μετά τις διαρρήξεις αποχωρούσαν με προορισμό τη Βουλγαρία. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 6.250 ευρώ και τα κλειδιά τριών οχημάτων των παθόντων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής με τα οποία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο να υπήρξαν και άλλα θύματα της δράσης τους. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://network-sam.blogspot.gr/