πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Κίνηση - έκπληξη για τα 420 ευρώ που μπορούμε να «σηκώσουμε» από τις τράπεζες :

Κίνηση - έκπληξη για τα 420 ευρώ που μπορούμε να «σηκώσουμε» από τις τράπεζες

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Ανάσα για εκατομμύρια Ελληνες που στήνονται στα ΑΤΜ για να βγάλουν 420 ευρώ κάθε εβδομάδα, αναμένεται να δώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί εντός της ημέρας. Σύμφωνα με...
πληροφορίες, οι καταθέτες θα μπορούν να πάνε στην τράπεζα να εισπράξουν τα 420 ευρώ (7 ημέρες Χ 60 ευρώ ημερησίως) όχι μόνο κάθε Σάββατο αλλά οποιαδήποτε ημέρα, εφόσον έχουν κλείσει 7 ημέρες που δεν έχουν κάνει ανάληψη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή, καταγράφηκαν ξανά ουρές στις τράπεζες από κόσμο που πήγαινε να «σηκώσει» 300 ευρώ ενώ όσοι δεν κάνουν καθόλου ανάληψη αυτή την εβδομάδα θα μπορούν να πάνε μέχρι την Παρασκευή τα μεσάνυχτα να πάρουν 420 ευρώ. Με τη νέα ΠΝΠ θα μπορούν να πάνε και τις επόμενες ημέρες να σηκώσουν το συγκριμένο ποσό. Δεν θα χάνεται το δικαίωμα που έχουν και δεν θα μηδενίζεται το ποσό. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία και οι ουρές στα ΑΤΜ. Επίσης μπορεί κάποιος να μην κάνει ανάληψη για 15 ημέρες και στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας να «σηκώσει» 840 ευρώ ή στο τέλος του μήνα 1.680 ευρώ για έναν ολόκληρο μήνα. Για κάθε ημέρα που κάποιος παίρνει 60 ευρώ, όπως ορίζουν τα capital controls θα μειώνεται αντίστοιχα το ποσό που θα μπορεί να πάρει συνολικά.

Ο διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να λύσει τα προβλήματα που προέκυψαν με αποτέλεσμα να προχωρά σταδιακά σε χαλάρωση των περιορισμών κεφαλαίων. Η παραπάνω κίνηση δίνει «ανάσα» στους πολίτες που μπορούν πλέον χωρίς άγχος να κάνουν τις αναλήψεις που επιθυμούν.

ΠΗΓΗ


http://network-sam.blogspot.gr/