Τεράστια προσοχή από απατεώνες που παριστάνουν τους αστυνομικούς! Δεν δίσταζαν να σπάνε στο ξύλο τα θύματά τους - Σε ποιές περιοχές χτυπούν

28 Ιουλίου, 2015


- Είχαν και αυτοκίνητα στα οποία είχαν προσαρμόσει φάρο και σειρήνα για να μοιάζουν με αστυνομικά
- Έχουν συλληφθεί τρία μέλη της σπείρας ηλικιάς 27, 32 και 41 και αναζητούνται και οι συνεργοί τους
- Είχαν διαπράξει ληστείες σε Ίλιον, Άνω Λιόσια, Αγίους Αναργύρους, Χαϊδάρι και Ασπρόπυργο
- Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο κινητά, ένα αυτοκίνητο με μεγαφωνική εγκατάσταση και 720 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμφανίζονταν ως αστυνομικοί και έκαναν ληστείες και απάτες, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Παράλληλα, χρησιμοποιούσαν οχήματα που προσομοίαζαν με αστυνομικά, στα οποία είχαν προσαρμόσει φάρο και σειρήνα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στην Αττική Οδό (θέση Ρουπάκι), τρία μέλη της σπείρας, ηλικίας 27, 32 και 41 ετών, που νωρίτερα είχαν κλέψει το κινητό τηλέφωνο ημεδαπού, από κατάστημα, στη Νέα Πέραμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει από τις αρχές του έτους εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών καθώς και την εξαπάτηση πολιτών.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας, αφού προσέγγιζαν πολίτες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προέβαιναν σε «δήθεν» αστυνομικές ενέργειες, όπως έλεγχο στοιχείων ταυτότητας και σωματική έρευνα. Μάλιστα για να είναι πιο πειστικοί ως «αστυνομικοί», χρησιμοποιούσαν οχήματα που προσομοίαζαν με αστυνομικά, στα οποία είχαν προσαρμόσει φάρο και σειρήνα.

Οι δράστες κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών αποσπούσαν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους και στη συνέχεια τρέπονταν σε φυγή. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι με την παραπάνω μέθοδο έχουν διαπράξει τέσσερις ληστείες, τέσσερις κλοπές και δύο απάτες στο Ίλιο, τα Άνω Λιόσια, τους Αγίους Αναργύρους, το Χαϊδάρι και στον Ασπρόπυργο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό των 720 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα αυτοκίνητο με μεγαφωνική εγκατάσταση.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αντιποίηση αρχής, ληστείες, κλοπές και απάτη, από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

http://network-sam.blogspot.gr/