Άναψαν τα... αίματα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ! - Φίλης: Ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μαλ@@@@@! - Δραγασάκης: Έχουμε κόμματα μέσα στο κόμμα

30 Ιουλίου, 2015


- Μαραθώνια θα είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχουν γραφτεί 90 ομιλητές
- "Το μυστικό plan B σημαίνει πραξικόπημα", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εξαπολύοντας επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη
- Αλέκος Καλύβης: Είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη αυτή η συμφωνία; Απαντάω, "όχι"
- “Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συνυπάρχουμε διαφωνώντας” είπε ο Αλέξης Τσίπραςκατά την ομιλία του
- “Όποιος πιστεύει ότι μια άλλη κυβέρνηση με άλλο πρωθυπουργό που θα έφερνε καλύτερη συμφωνία να το πει ανοιχτά”

Τα... αίματα έχουν ανάψει για τα καλά  στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί... το βράδυ μιας και έχουν γραφτεί 90 ομιλητές. 

Οι τόνοι ανέβηκαν και υπήρξε ένταση κατά την ομιλία του Νίκου Φίλη, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

"Ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μαλακίες και έχει επιλεγεί όμως ως η αιχμή του δόρατος εναντίον μας. Δεν πιστεύω ότι είχε σχέδιο να μας βγάλει από το ευρω. Αν και έχει πει πολλές μ@λ@κίες. Αν ισχύουν αυτά που λέει θα έπρεπε να είναι η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο. Αλλά δεν ισχύουν", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση κάποιοων στελεχών που του φώναζαν "τι είναι αυτά που λες;", για να πάρουν την απάντηση του κ. Φίλη: "Εμείς να ξεκινήσουμε την κάθαρση για να μην υπάρξει επίθεση εναντίον μας του παλαιοκομματικού κατεστημένου...".

Ενώ νωρίτερα, τόνισε: "Είναι στιγμές συλλογικής ευθύνης και αγωνίας. Ζούμε σε παγκοσμιοποίηση και οι χώρες επιδιώκουν να ανήκουν σε ευρύτερους συσχετισμούς με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Αυτο είναι η Ευρωζώνη.
Μπορούσαμε να έχουμε μυστικό Plan B; Όχι. Μυστικό Plan B σημαίνει πραξικόπημα. Να ζητήσουμε συναίνεση κοινωνίας, όχι να κάνουμε χαρτάκια μεταξύ μας... Η συζήτηση για το πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την Αριστερά του 21ου αιώνα. Είναι αναγκαία μια νεα προσπάθεια, επανιδρύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η λαϊκή εντολή είναι να μείνουνε, να αγωνιστούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, σε βάθος 3ετιας... Υποστηρίζω όσα είπε ο Τσίπρας στην εισήγησή του, δείχνει μια δημοκρατική αποφασιστικότητα. Δεν γίνεται να έχουμε πολλά κόμματα σε ενα κόμμα".

Δραγασάκης: Επιτρέψαμε να υπάρχουν κόμματα, μέσα στο κόμμα


Την επανίδρυση ενός ενιαίου κόμματος πρότεινε, από την πλευρά του, ο Γιάννης Δραγασάκης, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "επιτρέψαμε να κάνουμε ένα κόμμα που λειτουργούν κόμματα μέσα στο κόμμα".

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα. Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Τι ακριβώς έγινε αυτό το πεντάμηνο; Αυτό που ζήσαμε ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος. Μια σύγκρουση διαφορετικών αξιών, διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών σχεδίων. Στις 20 Φλέβαρη αυτό που με έκανε να αποδεχτώ τη συμφωνία ήταν συνεχιζόμενη εκδοχή καταθέσεων. Να δούμε αυτό που έγινε ως μια σύγκρουση και να το μελετήσουμε.

Είναι συλλογική η ευθύνη. Εγώ δεν κρύβω τον προβληματισμό μου. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας. Επιτρέψαμε να κάνουμε ένα κόμμα που λειτουργούν κόμματα μέσα στο κόμμα. Όπως σπείραμε, θα θερίσουμε και ελπίζω να πάμε στην επανίδρυση για ένα ενιαίο κόμμα".

Παίρνοντας το λόγο, το μέλος της ΠΓ Αλέκος Καλύβης, ο οποίος αναφέρεται στην Αριστερή Πλατφόρμα, σημείωσε αφ' ενός ότι είναι απαγορευμένη η σκέψη της διάσπασης και αφ' ετέρου ότι πρέπει να γίνει κουβέντα για συμφωνημένη έξοδο από το ευρώ.

"Περίμενα από κάποιον να ομολογήσει ότι η στρατηγική απέτυχε. Προσπαθούμε να οχυρωθούμε πίσω από βιαστικές κινήσεις. Δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση και να γίνει αριστερή παρένθεση, αλλά μπορεί να εγκαταλειφθεί η αριστερή πολιτική και να έχουμε αριστερή παρένθεση. Είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη αυτή η συμφωνία; Απαντάω, "όχι"".

Το μέλος της ΠΓ, Σόφη Παπαδόγιαννη, η οποία προέρχεται επίσης από την Αριστερή Πλατφόρμα, υπογράμμισε πως άμεσα θα πρέπει το ιδρυτικό σώμα να πάρει θέση για τη συμφωνία που έρχεται μέσω διαρκούς συνεδρίου άμεσα.

Ο βουλευτής Κώστας Ήσυχος σημείωσε ότι το σχέδιο Α απέτυχε και ότι υπουργοί που ανέλαβαν τη διεκπεραίωση της διαπραγμάτευσης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

"Χρειαζόμαστε σχέδιο απεμπλοκης της χώρας από το μνημόνιο. Πήγαμε στη διαπραγμάτευση μόνο με σχέδιο Α. Πρέπει να πούμε αν πετυχε ή όχι. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις όσοι διαχειρίστηκαν τη διαπραγμάτευση όχι ο πρωθυπουργός. Είναι δυνατόν να είναι άφωνο το κόμμα μας όταν οποιαδήποτε άποψη για τη χώρα εκτός ευρύ να ποινικοποιείται; Να αφήνουμε να μιλούν για "ριφιφιδες";".


Μπαλτάς: Να δίνουμε νερό στις ουρές των ΑΤΜ

Ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, είπε ανάμεσα στα άλλα ότι η κυβέρνηση δεν λογοδοτεί στο κόμμα, αλλά στο Σύνταγμα και στο σύνολο του ελληνικού λαού. 

Επίσης, πρότεινε ότι θα μπορούσαν στις ουρές των τραπεζών να υπάρχουν δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να δίνουν ένα μπουκαλάκι νερό στους πολίτες που περιμένουν.

ΠΗΓΗ

http://network-sam.blogspot.gr/