Πρώτοι οι Έλληνες στον εθισμό στο διαδίκτυο

25 Σεπτεμβρίου, 2015


Άλλη μια αρνητική πρωτιά για τους Έλληνες: Πρώτοι στον εθισμό στο διαδίκτυο

Είμαστε στην τελευταία θέση στην Ευρώπη των 22 και την Ρωσία σε συνδέσεις ίντερνετ στα σπίτια αλλά περιέργως ...πρώτοι στην υπερβολική χρήση του! Μάλιστα, με ποσοστό 31% η χώρα μας φιγουράρει πρώτη στην λίστα των χωρών με εθισμό ή περίπου εθισμό στο διαδίκτυο όταν ο μέσος όρος στην υπόλοιπη ΕΕ είναι 5%... Αυτό δείχνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Insafe για το δεύτερο εξάμηνο του 2014. 
Δεύτερο θέμα για την Ελλάδα αναδεικνύεται η ιδιωτικότητα online με 16%, ενώ την τρίτη θέση κατέχει ο διαδικτυακός εκφοβισμός με 19%. Τα αντίστοιχα ποσοστά στον ευρωπαΐκό μέσο όρο ανέρχονται σε 12% για την ιδιωτικότητα και 21% για το διαδικτυακό εκφοβισμό. 
 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο του 2015, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 180 αναφορές για υπερβολική χρήση, 96 αναφορές για θέματα online ιδιωτικότητας (κατάχρηση / προστασία προσωπικών δεδομένων) και 65 αναφορές για cyberbullying. Επίσης, οι αναφορές για τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις online αναδεικνύονται σε καινούρια τάση, καθώς το ποσοστό αυξήθηκε στο 10% στις αρχές του 2015, από το 7% που ήταν στις αρχές του 2014.
 
Οι αναφορές προέρχονται κατά 75% από το γυναικείο φύλο και 25% από το ανδρικό, ενώ στα ποσοστά αυτά μόνο ένα 14% είναι ανήλικοι, ένα 16% είναι εκπαιδευτικοί και ένα 69% είναι γονείς.




http://network-sam.blogspot.gr/