Συντάξεις: Τσεκούρι σε Δημόσιο – ΔΕΚΟ και Τράπεζες – Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν σχεδόν τη μισή σύνταξη

21 Οκτωβρίου, 2015


- Όποιος παίρνει σύνταξη πάνω από 70% του μισθού κινδυνεύει άμεσα με “τσεκούρι”
- Μεγάλες οι μειώσεις για όσους παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα
- Κλειδί το ποσοστό αναπλήρωσης π[ου μπορεί να φέρει μειώσεις και κάτω από τα 1.000 ευρώ

Ο κύβος ερρίφθη. Έρχεται τσεκούρι στις συντάξεις με μεγάλη αναπλήρωση, δηλαδή σε εκείνες η σύνταξη είναι μεγαλύτερη από το 70% του μισθού (υπάρχουν ακόμα και συντάξεις ίσες με το 110%).
Αυτό σημαίνει πως μπαίνουν σίγουρα στην προκρούστεια κλίνη οι συντάξεις του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών.
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται σε πολύ μεγάλο βαθμό να κριθεί η τύχη των συντάξεων στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλου με το κουαρτέτο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας υπουργός θα προτείνει να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές που είχαν μειωθεί τον Ιούλιο του 2014 ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις για να εξευρεθούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.
Όμως, η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το κουαρτέτο δεν πρόκειται να αποδεχτεί την πρόταση. «Θα πάρει πόρτα», είπε χαρακτηριστικά στο newsit.gr αρμόδια πηγή, εννοώντας πως το κουαρτέτο δεν θα αποδειχθεί την πρόταση και το συλλογισμό του κ. Κατρούγκαλου.
Οπότε η συζήτηση θα περάσει μοιραία στις περικοπές. Αυτές σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα φορούν στον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, παλιών και νέων με βάση νέα ποσοστά αναπλήρωσης.
Έτσι, συντάξεις με υψηλά σχετικά ποσοστά αναπλήρωσης αναμένεται να μειωθούν, αφού τα νέα ποσοστά που αναμένεται να ισχύσουν είναι αναπλήρωση 70% του μισθού ως τα 500 ευρώ, 60% από τα 501 ως τα 1.000 ευρώ και από εκεί και πάνω αναζητείται το ποσοστό ώστε οι τελικές περικοπές να αποδώσουν 700 εκατομμύρια ευρώ το 2016.




http://network-sam.blogspot.gr/